Vijesti / Regija

Mesić otvorio novi prostor tvrtke HEMCO u Đakovu

Mesić otvorio novi prostor tvrtke HEMCO u Đakovu

Uz nazočnost bivšeg predsjednika RH, Stjepana Mesića, otvoren izložbeno-prodajni prostor tvrtke HEMCO.

Tvrtka HEMCO iz Đakova, specijalizirana za proizvodnju zaštitne odjeće i opreme, završavajući ciklus tehnološke obnove i izgradnje novih pogona, svečano je jučer otvorila svoj novi izložbeno-prezentacijski prostor. U gradnju novih proizvodnih i skladišnih prostora i nabavu najsuvremenije kompjutorizirane krojačke opreme, istaknuo je jučer direktor tvrtke Slobodan Mihalj, uloženo je u protekle četiri godine približno dva milijuna eura. Novi prostor otvorio je bivši predsjednik RH Stjepan Mesić.

- Moj dolazak potpora je onima koji mogu i znaju proizvoditi i biti uspješni na tržištu. Poruka je i svima onima koji misle da se samo na uvozu može živjeti. Kao i državnim vlastima da podrže proizvođače. Ne bude li proizvodnje, neće biti ni punjena budžeta - rekao je Mesić.
Na novinarsku konstataciju kako bi radnice Kamenskog rado radile u Hemcu, Mesić je odgovorio:
- Da je bilo političke volje, Kamensko se moglo održati.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Direktor Slobodan Mihalj kazao je da nema velike tajne u uspjehu njihove tvrtke - ključ je rad i zalaganje radnika, te ulaganje u tehnologiju.


Novi izložbeno-prezentacijski prostor predstavlja završnicu sadašnje faze razvoja ove tekstilne tvrtke koja je utemeljena 1992. godine kao obiteljska tvrtka. Hemco danas zapošljava više od stotinu djelatnika, a kroz svoje osnovne specijalizirane brendove Protect, Gaston i Medica, značajan je čimbenik na hrvatskom, ali i brojnim inozemnim tržištima. Hemco, kazao je Mihalj, godišnje proizvodi oko 300.000 tisuća komada odjeće s 40 milijuna kuna prihoda. Otvaranju je nazočio i đakovački gradonačelnik Zoran Vinković.

Tekst: Maja Muškić (Glas Slavonije)

  


Izdvojeno

Reci što misliš!