Vijesti / Regija

Super Hrvoje stigao u Đakovo

Super Hrvoje stigao u Đakovo

Centar za edukaciju i prevenciju nasilja neprofitna je organizacija koja djeluje s ciljem prevencije vršnjačkog i elektroničkog nasilja na području cijele Republike Hrvatske. Najpoznatiji program Centra je Dan ružičastih majica – međunarodni dan prevencije vršnjačkog nasilja koji se u Republici Hrvatskoj prvi put obilježio 26. veljače 2014. godine.



Ove godine u program prevencije vršnjačkog nasilja uključit će se i Super Hrvoje – superjunak koji se bori protiv vršnjačkog nasilja i pomaže djeci kada im je potrebna pomoć odrasle osobe ili samo razgovor. Superjunak predstavljen je 30. kolovoza 2014. godine na Korzu u Đakovu. Toga dana održane su kreativne radionice i društvene igre pod nazivom „Igrom protiv nasilja“ za djecu u Domu hrvatske vojske u Đakovu.

Mladi, kreativni i stručni članovi Centra za edukaciju i prevenciju nasilja provodili su zabavne igre uz druženje s novim superjunakom. Neke od aktivnosti koje su provodene su: Hrvoje ne ljuti se, Školica mira i nenasilja, mažoretkinje, krativne radionice te ostale zabavne igre.

“Igrom protiv nasilja" je program aktivnosti kojeg je organizirao Centar za edukaciju i prevenciju nasilja, a namjenjen je djeci predškolske i školske dobi. Odaziv je bio iznimno dobar, a građani su upoznali i novog superjunaka - SUPER HRVOJA - Borca protiv vršnjačkog nasilja.

Sudionici programa otkrili su tko je novi superjunak u gradu.

Ljeto nam je razigralo maštu i donijelo mnogo novih ideja koje ćemo ostvarivati u novoj sezoni kroz edukativne igre protiv nasilja s novim superjunakom u novim programima i uz još veselije osmijehe. Pratite nas, družimo se uskoro!

Stoga, djeco i mladi, pridružite nam se u buduće i aktivno sudjelujte u igrama protiv nasilja zajedno sa superjunakom.

Suzana Vujinović


Izdvojeno

Reci što misliš!