Vijesti / Regija

Maleni Stjepan Bobinac treba vašu pomoć

Maleni Stjepan Bobinac treba vašu pomoć

Stjepan Bobinac ima 5,5 godina i pravi je mali borac koji se odlucio boriti protiv opake bolesti. U svibnju 2010. zbog bolova u abdomenu hospitaliziran je u KBC Osijek, zbog sumnje na tumoroznu tvorbu lijeve strane abdomena.
8a34d1eec7e0e1ffcb85052963446f81.jpg
UZV je pokazao nepravilnu, homogenu, hipoehogenu tvoru veličine 4x8 cm koja potiskuje okolne strukture sa periportalnim i intrahepatalnim žarišnim hipoehogenim promjenama. MRI je pokazao intraperitonealnu homogenu tvorbu neodjeljivu od stijenke želuca, jasno ograničenu od gušterače i jetre, hipointenzivnu u T1 i blagohiperintenzivnu u T2. Žarišne promjene unutar parenhima lijevog jetrenog režnja istovjetnih karakteristika i intenziteta signala. Radi nastavka obrade premješten je u Kliniku za dječju bolnicu Zagreb na odjel za onkologiju... 7.6. na kirurgiji je učinjen operacijski zahvat... u 6.mj započeto je kemoterapijsko liječenje po protokolu Blok BB24.

Posljednja dijagnoza:
Difuzni velikostanični NHL B imunofenotipa
Kepoterapijsko liječenje

Ovo je proces koji je maleni Stjepan prolazio zadnjih nekoliko mjeseci samo je uvertira u liječenje koje će potrajati puno više zbog čega njegove roditelje sve financijski košta više nego što si mogu priuštiti. Njihova priča je tužna. Stjepanov otac radi za 4500 kn plaću od čega 2500 kn odlazi na kredit, a majka je nezaposlena i brine se za petero djece. Apeliram na sve koji mogu pomoći da to učine na bilo koji način jer svaka pomoć njima će jako dobro doći, pošto jedva prehranjuju obitelj a malenom Stjepanu su lijekovi prijeko potrebni.

Žalosno je što im vlastiti grad Đakovo nije pomogao. Žalosno je što neki ljudi nemaju nimalo srama i oglušuju se na njihove molbe. Obitelj Bobinac čini sve da bi svojoj djeci priuštili ono najosnovnije za normalan život, ali zapitajte se koliko je to moguće sa jednom plačom... Njihov život je stao one sekunde kada se mali Stjepan razbolio... kada su saznali za leukemiju...

Možete li ostati ravnodušni i ne pomoći?

Novac možete uplatiti direktno malom Stjepanu na račun :

HYPO GROUP
br.računa : 25 000 09 - 3100 9197 79
IBAN (inozemstvo) : 2500 0093 1009 19779
Info telefon: 095 8898 777 begin_of_the_skype_highlighting095 8898 777

 

[important title=Koncert za Stjepana]27. listopada u nastavno športskoj dvorani Đakovo biti će održan veliki tamburaški humanitarni koncert. Nastupaju T.S. Slavonske lole, T.S. Slavonija Band, T.S. Dyaco, T.S. Prijatelji, T.S. Đerdani, T.S. Zvona, T.S. Slavonski Dukati, Kud "Širokopoljac", Kud "Lipa". Sav prihod od ulaznica namjenjen je za potrebe lječenja od opake bolesti u kojoj se našao maleni Stjepan Bobinac. Stjepan je veliki borac stoga ga podržimo još jače kroz ovaj koncert da što prije ozdravi i nastavi živjeti svoj život koji je tek započeo.[/important]

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Facebook grupa podrške: KLIKNI

 


Izdvojeno

Reci što misliš!