Vijesti / Regija

Eko - Zeko u Đakovu

Eko - Zeko u Đakovu

Ovog vikenda đakovački izviđači imali su projekt pod nazivom „Eko – Zeko“.  Kako ove godine katolički blagdan Uskrs i Međunarodni dan planeta Zemlje padaju skoro na isti dan tako su izviđači odlučili spojiti ta dva važna dana u jedan. Tako je nastala ideja o Eko – Zeki.  Zecu koji osim poklona, djecu uči o zaštiti okoliša i očuvanju prirode.

Najmlađi članovi odreda u projekt su se uključili kroz radionicu bojanja uskrsnih pisanica pomoću prirodnih materijala. Tako su na svojim pisanicama otiskivali oblike trputca, koprive, djeteline i drugih biljaka.  Također, dobili su Eko – kartice u kojima će voditi evidenciju svojih Eko – dobrih djela.

Nešto stariji članovi prikupili su stari papir, a potom su imali radionicu izradu uskrsnih pisanica od papira, brašna i vode.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Stariji izviđači istom tehnikom su se poslužili kako bi izradili lik Eko – Zeke, a osim u radionici, dali su svoj doprinos i u razvrstavanju starog papira.

U ovom projektu, izviđačima se priključila Turistička zajednica Grada Đakova na čelu s gđom. Marijom Burek, direktoricom Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Đakova, a izviđačke radionice je obišao i prof. Mirko Čurić, zamjenik gradonačelnika grada Đakova. Osim svoje pažnje i prisustva, odredu su poklonili i materijalna sredstva za buduće izviđačke aktivnosti.    

Ovim putem članovi Odreda izviđača „Klasje“ svim sugrađanima žele sretan Uskrs!


Izdvojeno

Reci što misliš!