Vijesti / Regija

Đakovo kandidat Hrvatske za Zlatni cvijet Europe

Đakovo kandidat Hrvatske za Zlatni cvijet Europe

Europska asocijacija za cvijeće i krajobraz – AEFP sa sjedištem u Bruxellesu, u Budimpešti je održala sjednicu Glavne skupštine i međunarodnog žirija ENTENTE FLORALE EUROPE – ZLATNI CVIJET EUROPE, na kojoj je Grad Đakovo promoviran u hrvatskog kandidata u kategoriji gradova iznad 15.000 stanovnika.

Na taj način, Đakovo je svrstano među 19 europskih gradova, od 1.700 prijavljenih, koji će se u svojoj kategoriji natjecati za prestižnu međunarodnu nagradu Zlatni cvijet Europe 2014.

Međunarodni žiri EFE sastavljen od predstavnika zemalja članica asocijacije AEFP/EFE boravit će u našem gradu od 25. – 28. lipnja ove godine, a domaćin završne svečanosti koja će biti održana polovicom rujna 2014. je grad Szazhalombatta, Mađarska, gdje će se izabranim europskim gradovima i mjestima uručiti Brončani, Srebrni ili Zlatni cvijet Europe 2014, i posebna nagrada „dr. Lucija Čikeš“. Nagrada Zlatni cvijet Europe se dodjeljuje za hortikulturno uređenje grada, turističku ponudu, komunalnu uređenost, ekološku svijest građana i projekte zaštite okoliša.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"I ova kandidatura za prestižnu europsku nagradu, nakon brojnih velikih priznanja koje je grad Đakovo dobio u zadnjih desetak godina, od nagrade “Anton Štifanić” Hrvatske turističke zajednice za manifestaciju Đakovački vezovi, Zlatnog cvijeta HTZ-a i Ministarstva turizma kao najuređeniji grad Hrvatske, do priznanja u prestižnim svjetskim publikacijama, pokazuje da je Đakovo grad koji ima uređen okoliš i gradske prostore u cjelini, te da se odlikuje cjelokupnom kvalitetom življenja i estetskom izvrsnosti koja je prepoznata i u europskim okvirima. Za to su zaslužne sve gradske službe i poduzeća, te naravno građanke i građani, kao i Turistička zajednica Grada Đakova kao promotor brojnih aktivnosti. Naravno, želja nam je da Đakovo dostigne nivo kontinentalnog odredišta broj jedan u Hrvatskoj, ali i u ovom dijelu Europe. Nadam se da ćemo svojim daljnjim radom opravdati ovu kandidaturu, te da ćemo se iz Mađarske ove jeseni vratiti sa Zlatnim cvijetom Europe," rekao je gradonačelnik Đakova, Zoran Vinković.

  


Izdvojeno

Reci što misliš!