Vijesti / Regija

3500 sudionika na jubilarnim 20. Đakovačkim bušarima

3500 sudionika na jubilarnim 20. Đakovačkim bušarima

  Ni kiša nije pokvarila ugođaj jubilarnih 20. Đakovačkih bušara u čijoj pokladnoj povorci je ulicama grada, prema riječima organizatora, prošla 51 maskirana skupina s oko 3.500 sudionika, te nekoliko desetaka konjanika.

Bilo je tu likova iz dječjih bajki, koje su oživjeli polaznici Dječjeg vrtića i maskirane skupine predškolskog uzrasta, tradicionalnih maski kulturno-umjetničkih društava iz Slavonije i Baranje, prepoznatljivih zvončara iz Kvarnera, gusara iz Omiša, ali i buša iz susjedne Mađarske.

Posebno su zanimljive bile suvremene maske koje govore o aktualnom političkom i gospodarskom trenutku, pa je publika mogla vidjeti pravu budrovačku sinjokolju u svim njezinim fazama, propale tajkune, političare i političarke, bogate naftaše s Jadrana, ministricu graditeljstva, ministra financija, čak i premijera «Super Zokija» u kojega se maskirao gradonačelnik Zoran Vinkoivć.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pozornost mnogih privukli su gosti iz Vrbovca sa svojom maskom «Jučer, danas, sutra», pa se tako ispred Gradske vijećnica čula i zakletva pionira, plesalo se Kozaračko kolo, klicalo Titu i pjevalo «Jugoslavijo, Jugoslavijo».

[span class=camera]GALERIJA: 20. Đakovački bušari[/span]

Ovogodišnja pokladna povorka 20. Đakovačkih bušara na vrlo zanimljiv način spojila je tradicionalno i suvremeno i na karakterističan način progovorila o našoj zbilji», ocjena je organizatora koji su dodijelili i priznanja najuspješnijim maskama u 11 kategorija.

Jubilarni 20. Đakovački bušari završili su koncertom Slavonskih lola u Gradskoj nastavno sportskoj dvorani.

Tekst: Radio Đakovo
VIDEO: STV

 


Izdvojeno

Reci što misliš!