Vijesti / Regija

VIDEO: "Premijerka" na đakovačkim bušarima

VIDEO:

Više od 4 tisuće sudionika i 70 skupina iz Slavonije i Baranje, kao i iz drugih krajeva Hrvatske te  iz Mađarske sudjelovali su ovoga vikenda na 17. Đakovačkim bušarima, najvećoj pokladnoj manifestaciji u ovome dijelu zemlje.

Jučer je ulicama grada prošla pokladna povorka, a među nekoliko tisuća sudionika, najviđenija je bila – premijerka.
Slavodobitno se pojavila na balkonu gradske palače. Đakovačkog gradonačelnika poslala je na ispiranje mozga u Remetinec zbog sukoba interesa. Đakovčane, kaže, dugo nije vidjela. Vratila im je konje i donijela milijune

A kada je vođi bušara, Radi Rasturiću, u ruke predala ključeve grada, zavladao je kaos i opća anarhija. Na putu za Europu, s cigaretom u ruci, razuzdanu je masu povela Blesava Đurka. Prvi ispred svih upravo čoban Fedo. Najavio je pravu bušarsku strahovladu

Stigao je u Đakovo i bivši premijer. S njim i europski povjerenici puni love za Hrvate.
Viđena je bila i Carla del Ponte. Ispred nje i hrvatski vojnici, kojima se sudi, ali i pljačkaši, stare babe, mladenci i ciganke s puno djece.

U Đakovo su stigle maskirane grupe iz cijele Hrvatske. Osmijeh na lica izmamili su i najmlađi sudionici povorke – bilo je tu vitezova, olovaka, plastova slame i sijena. Svirala je limena glazba i projahali pokladni jahači.
Nakon gotovo dvosatnog mimohoda, povorka je završila u pokladnom šatoru gdje je organiziran zabavni program.

{youtube}Gqg26PA5WKQ{/youtube}

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tekst i video: stv.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!