Vijesti / Regija

Djeca se klade s pristankom roditelja koji im daju novac

Djeca se klade s pristankom roditelja koji im daju novac

Od osam 16-godišnjaka u jednoj đakovačkoj srednjoj školi njih šest priznalo je da se redovito kladi, a, što je još gore, svih šest tvrdi da za njihov “hobi” znaju roditelji!

Kako piše Glas Slavonije na tu činjenicu nedavno je upozorio na roditeljskom sastanku razrednik šestorice rekavši da ih često zna vidjeti kako na hodniku u vrijeme odmora “listaju” sadržaj na svojim mobitelima, komentirajući rezultate, koeficijente i slično.

Predsjednik udruge Ne-ovinosti Tomislav Mišetić, koja se bavi i slučajevima ovisnosti o klađenju, kaže kako u njihovoj terapijskoj zajednici u Vrbicu ima i nekoliko ovisnika s tim problemom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Kada je riječ o dobi od 16 godina, vjerujem da je to rekreativno klađenje. Rijetki su oni koji se nama javljaju, a da su ispod trideset godina. Inače, nakon što klađenje preraste u ovisnost, proces odvikavanja vrlo je sličan kao kod ovisnosti o alkoholu ili drogama. Uglavnom su to vrlo slični problemi i odvikavanje traje oko godinu dana - objašnjava Mišetić.

Kladionice zabranjuju klađenje maloljetnim osobama, ali oni lako nađu način da zaobiđu to pravilo. Posebno zabrinjava što neki roditelji djetetu kad krene u školu, uz novac za sendvič, udijele koju kunu i za uplatu listića.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!