Vijesti / Regija

Izviđači pronijeli glas o Đakovu diljem svijeta

Izviđači pronijeli glas o Đakovu diljem svijeta

Ovog vikenda održan je 17. po redu The World Scout Jamboree on the Internet (JOTI). Riječ je međunarodnom izviđačkom susretu na Internetu koji se održava svake godine. 

To je službeno najveća akcija Svjetske izviđačke organizacije (WOSM – World Organization of Scout Movement). Tog vikenda se tisuće izviđača iz cijeloga svijeta nađu i međusobno komuniciraju uz pomoć Interneta.

JOTI omogućava stvaranje prijateljstava s izviđačima iz drugih država i pruža mogućnost da saznate više o njihovom životu – kako privatnom tako i izviđačkom. Često se ti kontakti očuvaju više godina i prethodnica su kasnijim susretima i zajedničkim akcijama.

Kako je i Odred izviđača „Klasje“ član Svjetske skautske organizacije, tako su i naši izviđači sudjelovali u ovoj akciji. Osim sa izviđačima iz Hrvatske, uspjeli su uspostaviti kontakt i sa izviđačima iz drugih zemalja, među kojima su najzanimljiviji kontakti bili sa izviđačima iz nama egzotičnih zemalja: Madagaskarom, Barbadosom, Mauricijusom, Meksikom, Libanonom i Indonezijom.

Da se dodatno potakne izviđačke odrede iz Hrvatske da sudjeluju u ovoj akciji, Savez izviđača Hrvatske osmislio je zanimljive natjecateljske zadatke. Iako još uvijek nemamo službene rezultate, prema zadnjoj bodovnoj listi đakovački odred bio je vodeći na listi.

Jedna stvar je ipak sigurna, a mnogo je važnija od same pobjede, naši izviđači pronijeli su glas o svome gradu Đakovu diljem svijeta.


Izdvojeno

Reci što misliš!