Vijesti iz Đakova

Vijesti iz Đakova

Glumeći djelatnicu banke starici na prijevaru uzela nekoliko stotina tisuća kuna

U posljednje dvije–tri godine pojavio se novi oblik prijevare, najčešće usmjeren prema građanima starije životne dobi. Prevaranti koriste životnu dob, samostalno stanovanje te neupućenost i nepažnju osoba da dođu do njihovih ušteđevina i novca.

   

Đakovčanin koji hvata pedofile na internetu otkriva: ‘Sadržaj je toliko gadljiv da ga samo najbolesniji umovi mogu objaviti’

hakiranje internet

Đakovčanin Dalibor Vlaho, osnivač Centra za edukaciju i prevenciju nasilja i operativac u Operativnom centru, svakodnevno radi na otkrivanju sadržaja dječje pornografije i pedofilije, ali i na njihovu uklanjanju i detekciji predatora.

   

Đakovčanin Pavo Gurdon do sada dao krv čak 125 puta!

davanje krvi

Prijemom na kojem su gradonačelnik Marin Mandarić i njegov zamjenik Robert Francem uručili priznanja oobilježen je Dan dobrovoljnih darovatelja krvi.

   

Pijan jurio Đakovom 119 km/h

U nedjeju u večernjim satima đakovačka policija zaustavila je 22-godišnjeg hrvatskog državljanina, vozača osobnog automobila marke „VW Golf 1.9 CLD“ u prekršaju prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila u u Đakovu u Ulica Ante Starčevića.

   

Potres jutros prodrmao Đakovo

potres

Noćas, 3. rujna 2017. godine u 4 sata i 55 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su umjeren potres s epicentrom kod Đakova.

   

Incident na svečanom mimohodu 51. Đakovačkih vezova

vezovi incident

Prvi puta u pedesetjednogodišnjoj povijesti Đakovačkih vezova, tu već prepoznatljivu smotru folklora i izvan nacionalnih okvira, obilježio je jedan incident.

VIDEO
   

Pronađeno nekoliko stotina tisuća kuna koje je starac zaboravio na đakovačkom korzu

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 21-godišnji hrvatski državljanin i 19-godišnja hrvatska državljanka počinili kazneno djelo utaja, dok su 40-godišnji hrvatski državljanin i 38-godišnja hrvatska državljanka počinili kazneno djelo prikrivanje.

   

Na terasi kafića zaboravio torbicu s nekoliko stotina tisuća kuna pa mu je ukrali

djakovo korzo

Neoprezni 72-godišnjak još će pamtiti svoje ispijanje kave na đakovčakom korzu.

   

Kod 45-godišnjaka iz Đakova policija pronašla drogu, vage, novac, telefone, puške...

Droga orujezje djakovo

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 45-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te nedozvoljena trgovina, izvjestila nas je PU osječko-baranjska.

   

Đakovačka policija organizira javnu dražbu bicikala

bicikli policija

U petak, 9. lipnja, od 9 – 12 sati, u prostorijama Policijske postaje Đakovo održat će se prepoznavanje pronađenih bicikala i drugih pronađenih i napuštenih stvari (čije je vrijeme pronalaska tri godine i duže).

   

Tradicija uzgoja lipicanaca postala nematerijalno kulturno dobro

photo Silvija Butkovic

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske izdalo je Rješenje kojim se utvrđuje da „Tradicije uzgoja lipicanaca u Slavoniji, Baranji i Srijemu“ imaju svojstvo nematerijalnog kulturnog dobra Republike Hrvatske (oznaka Z-6918).

   

Besplatni spremnici za otpad stambenim zgradama i poslovnim korisnicima

plastika kontejner1

Grad Đakovo i gradski komunalac Univerzal sve će stambene zgrade kojima upravlja narednih tjedana opremiti žutim kontejnerima za oporabljivu plastiku.

   

Đakovačka ergela postala Centar za sakupljanje sjemena pastuha

pastuh silvija butkovic 01

Ustanova Državna ergela Đakovo i Lipik zaprimila je rješenje Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske kojim se registrirao Centar za sakupljanje sjemena kopitara. Nakon nekoliko provedenih nadzora utvrđeno je kako ergela zadovoljava zakonski propisane uvjete za navedene postupke, što je i potvrđeno izdanim Rješenjem.

   

Pogledajte kako će izgledati novi zatvoreni bazeni u Đakovu

djakovo bazeni

Danas je u đakovačkoj Maloj vijećnici predstavljeno idejno rješenje gradskih zatvorenih bazena čiji kompleks bi se gradio uz postojeće bazene.

FOTO
   

Stranica 1 od 21