Vijesti iz Đakova

Vijesti iz Đakova

Hrvatska vojska na pologinu 'Gašinci' kod Đakova pokazala svoju vatrenu moć

PXL 131018 22319610

Na vojnom poligonu „Gašinci“ kod Đakova u subotu, 13. listopada 2018., održana je demonstracija vježbovnih aktivnosti u sklopu združene intergranske sveobuhvatne vježbe Hrvatske vojske Velebit 18 - združena snaga.

FOTO i VIDEO
   

Novi, nevjerovatni detalji o đakovačkoj 'prijevari stoljeća'

djakovacki gradonacelnik

Vijest iz Đakova o prijevari u kojoj je Slavko Troha, pročelnik za financije Grada Đakova, uplatio 50 tisuća eura gradskog novca na račun nekog "John Smitha" iz Velike Brotanije samo na osnovu maila, glavna je tema većine hrvatskih medija.

   

Đakovački gradonačelnik o internetskoj prijevari: ''Ne znam kako je to moguće, ali dogodilo se''

djakovo prevara

Nevjerojatna interenetska prevara potresa Đakovo. Pročelnik  za financije Grada Đakova na osnovu samo jednog lažnog maila isplatio je čak 50 tisuća eura prevarantu. Gradonačelnik s čije je lažne adrese mail poslan, danas za RTL tvrdi kako mu ni samom nije jasno kako se sve odigralo. Ista poruka poslana je i Vrhovnom sudu, no oni su prevaru osjetili i mail proslijedili policiji.

VIDEO
   

John Smith: ''Please pay 50.000 euros.'' Đakovački službenik nasjeo na internet prevaru

Unatoč brojnim upozorenjima građanima kako Internetom često kruže mailovi takvog i sličnog sadržaja, jedan đakovački službenik u gradskoj upravi, prema pisanju 24 sata, nasjeo je i s računa grada prebacio 50 tisuća eura na račun izvjesnog Johna Smitha.

   

Đakovčani uživali u pogledu na meteore i planete

ad orion perzeidi 2018 1 1

Protekle noći sa 12. na 13. kolovoza 2018.g. Astronomsko društvo "Orion" iz Đakova organiziralo je javno promatranje Perzeida - "zvijezda padalica", u Dalmaciji poznatijih pod nazivom Suze Sv.Lovre, a uz Perzeide, teleskopom Društva promatrali su se i planete Venera, Jupiter, Saturn i Mars.

   

Đakovčani intervencijom spasili mladu rodu ispalu iz gnijezda

roda5

Nakon što je u dvorištu svog ugostiteljskog objekta Beer Garden u najužem centru Đakova prošle subote našao mladu rodu koja je ispala iz gnijezda smještenog na desetak metara visokom dimnjaku, Igor Franjić alarmirao je nadležne službe.

   

Uz Osijek i Slavonski Brod po prvi puta i Đakovo direktno povezano s Ljubljanom i Münchenom

Uz Osijek i Slavonski Brod po prvi puta i Đakovo direktno povezano s Ljubljanom i Münchenom

FlixBus, europski lider u prijevozu putnika s početkom još jedne uspješne sezone širi mrežu međunarodnih autobusnih linija iz Hrvatske.

   

Suradnja Županije i Đakova: Gradi se dvorana, uređuju liječničke ordinacije, 13 milijuna kuna za energetsku obnovu

djakovo sastanak

Izgradnja školske dvorane u Selcima Đakovačkim već godinama je tema rasprava u Gradu Đakovu, pa je tako bila i prva točka sastanka župana Ivana Anušića i gradonačelnika Đakova Marina Mandarića i njihovih suradnika održanog jučer, 27. ožujka 2018. godine u sjedištu gradske uprave.

   

Uznemirujući prizori životinja na umoru kraj Đakova: vlasnik počeo hiniti brigu kad je došla inspekcija

magarci

Potresne snimke stižu iz mjesta Budrovci kod Đakova. Životinje ostavljene na velikoj hladnoći ugibale su ili su bile pred ugibanjem, a inspekcijama je sve prijavio zabrinuti susjed.

VIDEO
   

Prijedlog da se marihuana legalizira, uzgaja i prerađuje u Vukovaru izazvao buru u gradskom vijeću

koboplja

Prijedlog da se marihuana legalizira, uzgaja i prerađuje u Vukovaru, izazvao je buru u Gradskom vijeću. Vijećnik Živog zida smatra kako bi se na taj način otvorila nova radna mjesta, donio posao i zarada u grad te spriječilo iseljavanje.

VIDEO
   

Glumeći djelatnicu banke starici na prijevaru uzela nekoliko stotina tisuća kuna

U posljednje dvije–tri godine pojavio se novi oblik prijevare, najčešće usmjeren prema građanima starije životne dobi. Prevaranti koriste životnu dob, samostalno stanovanje te neupućenost i nepažnju osoba da dođu do njihovih ušteđevina i novca.

   

Đakovčanin koji hvata pedofile na internetu otkriva: ‘Sadržaj je toliko gadljiv da ga samo najbolesniji umovi mogu objaviti’

hakiranje internet

Đakovčanin Dalibor Vlaho, osnivač Centra za edukaciju i prevenciju nasilja i operativac u Operativnom centru, svakodnevno radi na otkrivanju sadržaja dječje pornografije i pedofilije, ali i na njihovu uklanjanju i detekciji predatora.

   

Đakovčanin Pavo Gurdon do sada dao krv čak 125 puta!

davanje krvi

Prijemom na kojem su gradonačelnik Marin Mandarić i njegov zamjenik Robert Francem uručili priznanja oobilježen je Dan dobrovoljnih darovatelja krvi.

   

Pijan jurio Đakovom 119 km/h

U nedjeju u večernjim satima đakovačka policija zaustavila je 22-godišnjeg hrvatskog državljanina, vozača osobnog automobila marke „VW Golf 1.9 CLD“ u prekršaju prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila u u Đakovu u Ulica Ante Starčevića.

   

Stranica 1 od 22

Najave događaja

Utorak

Srijeda

Četvrtak