Projekt Udruge Zvono

Projekt Udruge Zvono

Svakodnevno smo svjedoci kako broj nezaposlenih raste, a do posla je gotovo nemoguće doći. Taj problem imaju i osobe s poteškoćama u razvoju koje poslodavci još uvijek ne zapošljavaju u dovoljnoj mjeri.

U borbu za njihova radna mjesta uključila se Udruga „Zvono“ iz Belišća.

Dvadesetčetverogodišnja Martina uskoro će pravljenje nakita zamijenjiti glačanjem. Krajem ovog mjeseca naime, zajedno sa još jednom korisnicom Udruge  „Zvono“ počet će raditi u glačaonici. Ovoj se poslovnoj prilici kaže, jako veseli.

Glačaonica je inače, dio projekta „Citadela“ za socijalno zapošljavanje osoba s invaliditetom, a kojeg provodi Udruga „Zvono“. Projekt je vrijedan 130 tisuća eura, a financira ga Europska unija.

Projektom „Citadela“ ističu u Udruzi, obuhvaćena je i edukacija radnih instruktora koji će pomagati korisnicima pri obavljanju poslova. Osim glačanja, korisnici će tako moći i izrađivati keramiku, okušati se u tkanju, ali i uzgoju ljekovitog bilja.

A ova obitelj o svojim članovima skrbi već gotovo osam godina. I sredina u kojoj djeluju ih je odlično prihvatila jer sve je više mladih volontiraju upravo kod njih. Još kad bi i poslodavci uvidjeli prednosti zapošljavanja osoba s invaliditetom, gdje bi im bio kraj.

 Tekst i video: STV

 

Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja

Četvrtak

Petak

Subota