Vijesti / Regija

85 Belišćana upisom u Registar doprinijeli spašavanju ljudskih života

85 Belišćana upisom u Registar  doprinijeli  spašavanju ljudskih života

Ovu subotu u Parku hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata u Belišću okupilo se 85 građana kako bi upisom u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica dali svoj doprinos u spašavanju ljudskih života.

Akcijom upisa u Registar koju je organizirala Zaklada Ana Rukavina, građani Belišća su dali svoju krv za tipizaciju i tako povećali mogućnosti da se spasi nečiji život.

Ovim plemenitim činom građani Belišća su pokazali iznimnu građansku solidarnost jer se transplantacijom koštane srži liječe bolesnici s akutnim i kroničnim oblikom leukemije te bolesnici s teškim oštećenjem koštane srži. Svaki građanin sudjelovanjem u akciji upisa u Registar postaje potencijalnim darivateljem koštane srži, a lijek za ove teške bolesti nalazi se u nama!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zahvaljujući hrvatskim građanima i neumornom radu Zaklade, do sada je iz nacionalnog Registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica izdano 27 transplantata. Time je dana nada za spas 27 života. 15 transplantata je bilo za primatelje u Hrvatskoj, a 12 za primatelje izvan Hrvatske. Za bolesne i njihove obitelji ovi brojevi znači mnogo više - daju im novu nadu i priliku za normalan život.


Izdvojeno

Reci što misliš!