Vijesti / Regija

Ništa od izgradnje pristupne ceste Belišćanskom mostu

Ništa od izgradnje pristupne ceste Belišćanskom mostu

“Budući da su u tijeku pripreme za postupke ishođenja svih potrebnih dozvola, nismo u mogućnosti dati podatke o vrijednosti investicije, no sama gradnja spomenute pristupne ceste može početi tek nakon završetka svih upravnih postupaka (ishođenje dozvole, postupci javne nabave i drugi postupci), a što je i jedan od uvjeta za uvrštavanje u planove gradnje za sljedeće razdoblje”, navodi se u priopćenju Hrvatskih cesta, koje je ponovno razočaralo stanovnike ovog dijela Slavonije i Baranje.
Naime, belišćanski most u promet je pušten još početkom 2003. godine i otada se čeka na gradnju prilaznih cesta koje bi promet na toj dionici učinile sigurnijim za sve njegove sudionike, među kojima je velik broj teških kamiona s prikolicama, automobila, ali i biciklista, posebice djece, koja upravo tom opasnom dionicom putuju u školu u Belišće.
Projektantska tvrtka Rencon iz Osijeka izradila je prije nekoliko godina idejni projekt prilazne ceste belišćanskom mostu, koji je u to vrijeme, prema predračunu, težio oko 9 milijuna kuna i koji u cijelosti trebaju financirati Hrvatske ceste. Uz prilaznu cestu duljine 1,34 kilometra, taj projekt sadržava i gradnju biciklističkih i pješačkih staza, semaforizaciju raskrižja te manje križanje tipa kružnog toka. Gradnja prilazne ceste mostu, koji nikad nije službeno otvoren, ne bi trebala trajati duže od tri mjeseca.
I Grad Belišće je odradio svoj dio posla, a ishođen je i dobar dio potrebne projektne dokumentacije za cestu koji mnogi već smatraju zaboravljenom. Budući da se iz godine u godinu projekt prolongira za neko neodređeno razdoblje, i ona ishođena dokumentacija mogla bi prestati vrijediti, što će cijeli ovaj projekt zakomplicirati, poskupiti i produžiti.

 

Tekst: L. Aničić / www.glas-slavonije.hr

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!