Vijesti / Regija

Veliko zanimanje građana za 'Belišćanske gradske vrtove'

Veliko zanimanje građana za 'Belišćanske gradske vrtove'

Grad Belišće pokrenio je jedan zanimljiv i hvale vrijedan projekt pod nazivom "Belišćanski gradski vrtovi", u okviru kojega će Gradska uprava besplatno ustupiti 150 malih vrtova, svaki površine oko 60 kvadrata, zainteresiranima za vrtlarenje.

- Namjeravamo svim zainteresiranim stanovnicima Belišća omogućiti korištenje, bez naknade, zemljišta nekadašnje Belišćanima poznate “školske bašče” (iza “mebl fabrike”). Zemljište će biti rasparcelirano, uređeno i dodijeljeno onima koji žele uzgajati vlastitu hranu, a za to nemaju mogućnosti, što bi moglo znatno poboljšati zdravlje i način života građana Belišća, ali i olakšati preživljavanje u ovim kriznim vremenima - prezentirao je gradonačelnik Belišća Zvonko Borić ovaj projekt.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zemljište kod stare škole koje je predviđeno za Belišćanske gradske vrtove je preorano, a prvi radovi se očekuju već u proljeće.

Cilj ovog projekta je pridonijeti razvoju ekološke osviještenosti i potaknuti građane na zdrav način života ekološkim vrtlarenjem i proizvodnjom zdrave hrane za vlastite potrebe.

Ovo je tek početna faza, a planovi i želje su da to ne ostane samo na vrtovima, nego da se na ovom prostoru uskoro izgrade i novi sadržaji koji bi od tog prostora načiniti pravu malu oazu usred grada, za kojom danas mnogi žude, a koja će se nastojati oplemeniti uz pomoć sredstava iz fondova EU.

Građani su pokazali veliko zanimanje za ovaj projekt odazvavši se u velikom broju na preznetaciju koja je bila održana u utorak.

Pozivaju se i svi ostali građani koji su zainteresirani za obradu vrta na gradskoj parceli da se jave u Grad Belišće na tel. 400 – 633, a prijavnicu (prijavnica) možete ispuniti i putem interneta.

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!