Izglasan proračun Belišća, 10 milijuna kuna veći od ovogodišnjeg

Izglasan proračun Belišća, 10 milijuna kuna veći od ovogodišnjeg

belisce proracun400Gradsko vijeće grada Belišća izglasalo je prijedlog proračuna Grada za 2013. godinu u visini od 38,5 milijuna kuna.

Tako bi proračun za nadolazeću godinu, ukoliko se ostvare očekivanja, bio veći za 10 milijuna kuna od ovogodišnjeg, koji je iznosio 27,8 milijuna kuna.

Tako značajan porast gradskog proračuna pojasnila je za Glas Slavonije pročelnica za financije i proračun Jadranka Krpan.

"Planirano povećanje opsega izvršenih poslova na sanaciji odlagališta u proračun Grada donijelo bi prihode iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu većem od pet milijuna kuna, a daljnje povećanje prihoda od pomoći u iznosu 4,5 milijuna kuna odnosi se na kapitalnu pomoć za izgradnju dječjeg vrtića. I planirani prihodi od prodaje nefinancijske imovine povećani su za 1,15 milijuna kuna u odnosu na plan za prošlu godinu zbog planirane prodaje građevinskog zemljišta, poslovnih prostora i stanova u vlasništvu Grada, a i planirani prihodi od financijske imovine i zaduživanja veći su za 1,22 milijuna kuna" , obrazložila je.

U izglasavanju proračuna odbijeni su svi amandmani HDZ-a, te je proračun 2013. godine prihvaćen večinom glasova u izvornom obliku.

SiB.hr
Foto: Belisce.net
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja