Vijesti / Regija

Belišće d.d. ipak neće gasiti proizvodnju

Belišće d.d. ipak neće gasiti proizvodnju





Naime, posljednjih dana s različitih strana stižu upozorenja kako tom nekadašnjem industrijskom divu prijeti rasprodaja u dijelovima te daljnje otpuštanje radnika. U Belišću tvrde kako je namjera tvrtke Duropack, koja je preuzela Belišće, razvijati proizvodnju te jačati tvrtku kao regionalni centar.

Duropack je do sada, stoji u zajedničkoj izjavi za medije Belišća d.d. i HUS-a, financirao likvidnost tvrtke sa 120 milijuna kuna, a u ovoj je godini pokrenuo ulaganja vrijedna 65 milijuna. Predsjednik Hrvatske udruge sindikata Ozren Matijašević koji je danas posjetio tvornicu kaže kako su investicije dokaz da gašenja proizvodnje neće biti.

Belišće je nekada imalo više od pet tisuća zaposlenika, a trenutačno ih je 595. Predsjednik Uprave Franz-Michael Hohensinn danas je izjavio kako ne zna koliko će na kraju ostati zaposlenih u tvrtci, no kazao je kako su među ciljevima tvrtke outsourcing poslovnih cjelina, ali i zadržavanje radnih mjesta. A hoće li se izdvajanje djelatnosti i radnih mjesta ostvariti u Belišću, regiji, Hrvatskoj ili izvan nje, Hohensinn je kazao kako uvijek traže one koji mogu što bolje osigurati budućnost poslovnih cjelina.

Matijašević je rekao i kako će u svim budućim poslovnim potezima koji utječu na radnike biti uključeni i predstavnici sindikata - i u socijalnom dijalogu i putem nadzornih tijela.  

Više pogledajte u video prilogu Slavonske televizije:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tekst i video: STV


Izdvojeno

Reci što misliš!