Vijesti / Regija

Belišćanski bazen dobiva dvoranu, hotel i brojne sportske sadržaje

Belišćanski bazen dobiva dvoranu, hotel i brojne sportske sadržaje

U Gradu Belišću odlučili su se za proširivanje djelatnosti sadašnjeg gradskog bazena kroz novi i vrlo značajni projekt za grad pod imenom "Višenamjenski kompleks Belišće".

U Gradu Belišću odlučili su se za proširivanje djelatnosti sadašnjeg gradskog bazena kroz novi i vrlo značajni projekt za grad pod imenom "Višenamjenski kompleks Belišće".

bazen1

- Budući da na području grada Belišća nema smještajnih kapaciteta, odlučili smo se uz postojeći bazen sagraditi konferencijsku dvoranu i hotel s približno 80 ležaja za potrebe tvrtki Belišće d.d., Harburg-Freudenbergera d.o.o., Leistritz Belišća i ostalih tvrtki, ali i svih onih koji posjećuju naš grad, kako gosti više ne bi morali odsjedati u Mađarskoj ili drugim udaljenijim destinacijama u Hrvatskoj. Osim toga, na istom prostoru gradit će se i zatvoreni bazeni, te bazeni s rekreacijskim sadržajima i saunama. U sklopu tog projekta zamišljeno je da se napravi i klizalište, a uz postojeći Olimpijski bazen trebali bi niknuti i bazeni s zabavnim sadržajima, toboganima i slično. Bit će tu još i dva teniska i dva boćarska terena koja će se uklopiti u novi sadržaj, otkriva za Glas Slavonije belišćanski gradonačelnik Zvonko Borić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Realizacija projekta moguća je u nekoliko etapa, a procijenjene vrijednosti od oko 7 milijuna EUR-a. Na kompleksu je predviđen hotel sa 80-tak ležajeva, kongresna dvorana koja se može pretvoriti i u sportsku dvoranu za razne sportove (košarka, odbojka, nogomet i sl.), zatvoreni bazen sa saunama i sličnim sadržajima u sklopu kojeg su prostori i za ugostiteljske djelatnosti, a predviđen je i prostor za klizalište.

bazen2

Na otvorenom dijelu uz postojeći bazen predviđen je aquapark s nekoliko bazena, tobogana i ostalih vodenih sadržaja tako da će se moći pružiti kompletna usluga. Na zelenom dijelu bazena ponudit će se sadržaji kao i do sada (nogomet, odbojka na pijesku, košarka i dr.). U sklopu ovog projekta uklopit će se i postojeći teniski tereni, a također i prostor na kojem je danas i bočarski klub.

Grad Belišće smatra kako je postojeći bazen, koji je tijekom ove godine izvrsno radio i imao puno zanimljivih sadržaja, odlična polazna osnova za razvoj ovakvog kopleksa. Projekt je tako koncipiran da je energetski postavljen na optimalnu razinu, odnosno da se istovremeno određeni prostor hladi, dok se sa stvorenom toplinskom energijom zagrijava drugi prostor što je vrlo pozitivno jer će cijena energija u budućnosti biti visoka.

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!