Za obnovu bazena traže pomoć EU-a

Za obnovu bazena traže pomoć EU-a

Grad Belišće, u suradnji sa svojom komunalnom tvrtkom Kombel, vrlo brzo kreće u sanaciju bazena, kako bi on bio spreman za prihvat kupača sljedećeg ljeta, potvrdio je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Zvonko Borić.

"Obećano nam je da će u projektu sanacije Vlada pomoći s 1,5 milijuna kuna, a Grad je za tu namjenu zasad iz proračuna osigurao pola milijuna kuna. Naglašavam da je riječ o novcu iz projekta EIB III, za koji je nominiran i belišćanski bazen, a koji će biti predugo čekati ako želimo da nam se bazen otvori na ljeto. Stoga ćemo poslati zamolbu Vladi da nam u što kraćem roku doznači obećana sredstva, jer Grad ima samo za sanaciju korita. Dodatni problem stvara nam i činjenica što je bazen već drugu godinu zatvoren i napušten te izložen strašnim devastacijama, što znači da ćemo imati i prilično novih i nepredviđenih troškova kako bismo sanirali i nastalu štetu" - upozorio je Borić.

Nije tajna da bi Belišćani željeli na mjestu nekadašnjeg bazena vidjeti nov i moderan objekt s mnogo više pratećih sadržaja nego što ih je bilo dosad i s mogućnošću da bazen bude otvoren cijele godine.

No, takve želje neće se moći ostvariti do ljeta iduće godine i bit će više nego dobro ako se do tada uspije realizirati sanacija i sa (zasad minimalno potrebnih) dva milijuna kuna.

Tekst: L. Aničić (Glas Slavonije)
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja