Vijesti / Regija

U Belišću otkrivena skulptura ''Matija Ljubek''

U Belišću otkrivena skulptura ''Matija Ljubek''

Povodom obilježavanja Dana Grada Belišća i 134. obljetnice osnutka Belišća 5. svibnja 2018. godine u Belišću je svečano otkrivena skulptura „Matija Ljubek“, autorsko djelo Borislava Bojanića. Skulptura je postavljena na kružnom toku koji vodi prema mostu 107. brigade Hrvatske vojske preko rijeke Drave, a svečano su je otkrili supruga ovog slavnog sportaša Goranka Ljubek i gradonačelnik Dinko Burić.

Tom prigodom rečeno je kako se postavljanjem skulpture „Matija Ljubek“, tom najtrofejnijem hrvatskom sportašu, dvostrukom olimpijskom pobjedniku i višestrukom svjetskom i europskom prvaku, odaje počast svim bivšim, sadašnjim i budućim sportašima i radnicima, čovjeku čije ime nosi i nagrada Hrvatskog olimpijskog odbora, kao najvišeg priznanja pojedincima za životno djelo u području sporta te viziji do koje se dolazi samo neumornim radom i neiscrpnim odricanjem.
Na svečanosti su sudjelovali supruga i članovi obitelji Matije Ljubeka, predstavnica Središnjeg državnog ureda za šport Martina Jeričević, pomoćnik glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač, zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović, gradonačelnik grada Belišća Dinko Burić sa suradnicima te drugi uzvanici.

Gradonačelnik Burić je zahvalio „njemu na nebu, a posebno njegovoj obitelji. Nikada ne treba odgađati reći hvala onima koji to trebaju čuti za ono što su napravili, jer ne znamo hoćemo li sutra biti u mogućnosti reći to hvala, niti hoće li oni koji to zavrjeđuju biti u mogućnosti čuti naše hvala.“ Najavio je i otvaranje muzeja Matije Ljubeka. I to ne samo zbog spomena na sva teško opisiva izvanredna dostignuća, nego kao poruka i motivacija svim budućim generacijama, posebno djeci i ne samo u sportu, nego u svim sferama života, uz poruku „nemoguće je nemoguće, samo ako i ne pokušamo“.

SiB.hr

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!