Belišće opet bez bazena?

Belišće opet bez bazena?

Nakon što su lani zbog pucanja korita bazena stanovnici Valpovštine nakon 30 godina ostali bez omiljenog kupališta, gradska vlast Belišća posljednjih mjeseci intenzivno radi i pregovara kako bi bazen iz vlasništva tvrtke Belišće d.d. prešao u vlasništvo Grada.

 - Da bi Grad uopće počeo sanirati bazen, trebaju se riješiti vlasničkopravni odnosi, odnosno bazen treba postati vlasništvo Grada Belišća. Iako je tvrtka Belišće d.d. predala bazen Gradu na uporabu i u posjed ugovorom iz 1993. godine, bazen je i dalje u vlasništvu te tvrtke. Kako bi se riješilo i to vlasničkopravno pitanje, u studenome 2010. Gradsko vijeće osnovalo je Povjerenstvo za utvrđivanje stanja imovinskopravnih odnosa, koje intenzivno radi na rješavanju svih neriješenih vlasničkopravnih odnosa na području Grada, pa tako i kada je riječ o bazenu - potvrdio nam je predsjednik Povjerenstva i predsjednik Gradskog vijeća Belišća, Dinko Huis, najavivši sastanak Povjerenstva idućeg tjedna.

Da će ove godine biti kupanja na bazenu, belišćanski gradonačelnik Zvonko Borić nije mogao potvrditi. On je kazao da je dosad završena sva potrebna dokumentacija za sanaciju. "Ako se u sanaciju krene još ove godine, bit ćemo izuzetno zadovoljni", prokomentirao je Borić.

Svjesna da je riječ o zaista velikom zahvatu, većina Belišćana slaže se da je bolje izgubiti i ovu kupališnu sezonu ako će obnova biti kvalitetna, nego pošto-po to otvarati bazen i nastaviti ulagati u vreću bez dna.

ČEKAJU 1,3 MILIJUNA KUNA OD DRŽAVE

Veliku potporu Belišćanima u ovom projektu nedavno je, u povodu obilježavanja Dana grada, dao i potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks. "Osobno ću se zauzeti da se što prije stvore pretpostavke za početak rekonstrukcije bazena u Belišću. Također ćemo udruženim snagama nastojati, svi mi koji smo uključeni u ovaj projekt, da se realizira financijska pomoć od oko 1,3 milijuna kuna Ministarstva vodnog gospodarstva i da se već do ljeta krene u rekonstrukciju bazena", najavio je Šeks.

TEKST: Lidija ANIČIĆ (Glas Slavonije)
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja