Vijesti / Regija

VIDEO: Natjecanje vatrogasne mladeži

VIDEO: Natjecanje vatrogasne mladeži

Ni povremena kiša danas nije mogla omesti mlade natjecatelje. Želja svih bila je ista - kako u što kraćem vremenu obaviti zadane im zadatke. Neki su pritom bili uspješniji od drugih.
Susret vatrogasne djece i mladeži u Belišću je okupio 700 natjecatelja iz Hrvatske, a bilo je i gostiju iz susjedne nam Mađarske. Natjecanje je bilo podijeljeno u dvije kategorije – djeca od 6 do 12 godina, i oni stariji, od 12 do 16 godina koji su imali i nešto zahtjevnije zadatke.

SLAVKO MILEKIĆ - predsjednik DVD «Belišće»
Riječ je zapravo o vježbama koje oni provode u skladu sa pravilnikom za vatrogasna natjecanja, riječ je o svladavanju vatrogasnih prepreka, naravno koristi se tu i vatrogasna oprema koja inače se koristi i to za vatrogasna natjecanja

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ni oni nešto mlađi natjecatelji, nisu imali lak posao. Također je trebalo biti brz i spretan, a tražio se dakako i timski rad.

PATRIK PIŠKORIJANAC - DVD «Bocanjevci»
Naporno je bilo, ovaj pripremali smo se baš dosta, iščekivali smo taj događaj puno. I jesi na kraju zadovoljan rezultatom svoje ekipe? Da, da jako smo zadovoljni svi.

JELENA KATALENIĆ - glavni sudac
Stvarno možemo reći da su se djeca dobro pripremila, stvarno su voditelji ih obučili kako je trebalo po našim pravilima, trude se, žele raditi, stvarno vidimo da ti mladi, podmladak naš, stvarno ćemo imati u budućnosti dobre mlade vatrogasce ako ostanu s nama.

Hoće li neki od ovih natjecatelja ostati u vatrogastvu, vrijeme će pokazati. Želju i volju, ali i osnovna znanja, pokazali su da imaju.

SLAVKO MILEKIĆ - predsjednik DVD «Belišće»
Vatrogasac u svakom slučaju prvenstveno mora biti fizički spreman tako da po meni to ne može biti svatko i u svakom trenutku mora biti spreman na sve ono što se u datom trenutku dogodi.

PATRIK PIŠKORIJANAC - DVD «Bocanjevci»
Mislim da je teško gasiti vatru, ipak je to opasnost, treba prići vatri pa je ugasiti. Ali ima i lijepih stvari? A ima lijepih stvari, zabave se, u društvu su stalno, natječu se isto tako također. Ima još vremena da odlučiš. Da još je puno vremena pred menom.

Da, puno je još vremena, ali i ovakvih susreta pred ovim mladim ljudima da odluče o svom budućem pozivu. Zasada je najbitnije da nešto novo nauče i dobro se zabave.


VIDEO:

{youtube}TPlLsKKKrzM{/youtube}



Tekst i video: STV
 


Izdvojeno

Reci što misliš!