Vijesti / Regija

Grad papira i sporta proslavio svoj dan

Grad papira i sporta proslavio svoj dan

Grad sporta i papira – Belišće, svečanom sjednicom ali i tradicionalnim ručkom pripremljenim u 600-litarskom kotliću, obilježio je svoj dan.

Na svečanoj sjednici osim prigodnih govora, dodjeljena su i javna priznanja grada.

Prema zadnjem popisu stanovništva iz 2001. godine grad Belišće ima oko 12.000 stanovnika. Njihov dan 1. je svibnja, no već uobičajno svečanom sjednicom obilježava se dan ranije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bila je ovo prigoda podvući crtu i čuti što se sve učinilo posljednjih deset godina u gradu. Tako je gradonačlenik Zvonko Borić istakuo kako je izgrađena zona male privrede, tržni centar, sustav navodnjavanja Gat, zgrada Gradske knjižnice i uprave, obnovljena je zgrada Golubinjak i palača Gutman, a izgrađene su i biciklističke staze u Belišću i Bistrincima.

Za sve to koristili su svoja ali i sredstva Županije, Vlade, resornih ministarstava i europskih fondova. U 10 godina, istaknuo je gradonačlenik, privukli su u grad 10 milijuna eura.

Istaknuto je, također, kako su počeli radovi na sanaciji odlagališta otpada, pokrenut će dvije nove gospodarske zone, a planova ima još.

Vrijeme krize treba iskoristiti za pripremu novih projekata, a koje ćemo nominirati za sredstva iz europske unije, napomenuo je Borić.

Svečana sjednica bila je prigoda i za dodjelu javnih priznanja. Plaketu Grb grada Belišća ove su godine dobili Društvo naša djeca Belišće, Lovačko društvo Vepar iz Belišća te Milan Salajić dok su plaketu Gutman koja se dodjeljuje za doprinos u gospodarstvu dobili Obrti Kalivoda, Petrović-Galvano te Market Žužić Belišće.

Nakon svečane sjednice ispred ljetne pozornice u središtu Belišća organiziran je ručak za sve građane i uzvanike, gdje je Turistička zajednica već tradicionalno pripremila ručak u 600-litarskom kotliću.

Tekst: STV

 


Izdvojeno

Reci što misliš!