Belišće - grad s najviše pametnih klupa u Hrvatskoj i svijetu

Belišće - grad s najviše pametnih klupa u Hrvatskoj i svijetu

pametna klupa2

Od subote, 4. lipnja 2016. godine, grad Belišće i njegovih osam prigradskih naselja postalo je bogatije za deset pametnih klupa Steora.

Pametne klupe, osim u Belišću, postavljene su u Bistrincima, Gorici Valpovačkoj, Bocanjevcima, Vinogradcima, Tiborjancima, Gatu, Veliškovcima i Kitišancima. Time je Belišće postalo prvi grad u Hrvatskoj i svijetu koji je postavio toliki broj Steora pametnih klupa te omogućio svojim građanima i posjetiteljima korištenje besplatnog interneta i punjenje mobilnih uređaja.

Ukupna je vrijednost investicije 154.000 kn s PDV-om, a tim potezom Grad Belišće želi stvoriti uvjete za kvalitetniji život stanovnika Belišća i okolnih naselja, približiti se koncepciji pametnih gradova budućnosti te poduprijeti inovativne hrvatske proizvode. Pametne klupe dodatno će uljepšavati Belišće i njegova naselja te postati omiljeno okupljalište svih uzrasta.

pametna klupa2

Klupe Steora, najnaprednije inteligentne klupe na tržištu, samostalno je osmislila, dizajnirala i proizvela solinska tvrtka Include. Osim što su energetski potpuno neovisne, klupe mjere kvalitetu zraka, hlade sjedeću površinu koja je izložena suncu, a navečer pružaju ugodno osvjetljenje. Uz to nude i bežićni internet, kao i bežićno punjenje mobitela.

SiB.hr

 
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja

Četvrtak

Petak

Subota