Vijesti / Regija

Novo prometno lice Belišća

Novo prometno lice Belišća

Jučer je grad Belišće posjetio predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Jurica Krleža sa suradnicima. Povod radnom obilasku bio je završetak građevinskih radova na rekonstrukciji dijela državne ceste D517 i izgradnje dvaju kružnih tokova u gradu Belišću.

U svojoj izjavi, Krleža je izrazio iznimno zadovoljstvo ostvarenom dinamikom radova i istaknuo kako je prošlo otprilike godinu dana od prvih razgovora o projektu do njegove realizacije. Gradonačelnik Belišća Dinko Burić još je jednom naglasio važnost ove investicije za daljnji gospodarski razvoj grada Belišća, a Zoran Uranjek, član uprave HF Belišće, podsjetio je kao je realizacija ovog projekta utjecala na povećanje proizvodnog pogona te na otvaranje nekoliko desetaka novih radnih mjesta.

Rekonstrukcija državne ceste D517 i izgradnja dvaju kružnih tokova projekt je vrijedan oko 15 milijuna kuna, a radovi su započeli u lipnju ove godine. Ukupna duljina zahvata na državnoj cesti iznosila je 1.800 metara, a osim dvaju kružnih tokova, izgrađene su pješačke i biciklističke staze u cestovnom koridoru te cestovna rasvjeta. Posebna vrijednost projekta je i izgradnja odgovarajućih spojeva gospodarske zone Sjever s državnom cestom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Izvor: belisce.net

 


Izdvojeno

Reci što misliš!