Vijesti / Regija

CTK Belišće u Zvonu

CTK Belišće u Zvonu

Aktivisti Zajednice tehničke kulture Valpovo-Belišće posjetili su 27. listopada 2015. Udrugu djece i mladih s poteškoćama u razvoju „Zvono“ u njihovim prostorijama u Belišću.

U "Zvonu" su nas dočekale Božica Šomođi i Nada Pušić sa sedam štićenika. Zvonimiru Hajncu, Ivani Francuz i Draganu Francuzu nije ovo prvi dolazak u udrugu. Ovo je nastavak dugogodišnje suradnje ZTK Valpovo-Belišće i udruge "Zvono" kroz različite vidove zajedničkog djelovanja.

Ovaj puta je bila riječ o radionici modelarstva-maketarstva. Članovi udruge ponovno su imali priliku raditi na strojevima Unimat i na stroju za rezanje stiropora. Zvonimir je pripremio tokarski stroj, Dragan pet strojeva sa ubodnom pilom za piljenje šperploče, a Ivana stroj za stiropor. Članovi udruge "Zvono" su nakon upoznavanja strojeva i alata stavili zaštitne naočale i počeli izrezivati pripremljene oblike: kućice, voće, automobile, fotiće... Tokarili su oblicu od balze i to vrlo uspješno. Od stiropora su nastala zvona "za bor" kako su rekli i puno različitih pahuljica snijega "za na prozore". Nakon završetka rada novopečeni majstori i mladi tehničari su vrlo disciplinirano očistili strojeve i radni prostor, pospremali alat i strojeve.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Za nagradu su od Centra tehničke kulture Valpovo-Belišće dobili na poklon zmajeve i balone sa logotipm Zajednice tehničke kulture.

Dogovorena je barem jedna radionica mjesečno, kako bi se i ostali članovi "Zvona" oprobali kao modelari i maketari.


Izdvojeno

Reci što misliš!