Vijesti / Regija

Konsenzus oko belišćanskih bazena i Paleja

Konsenzus oko belišćanskih bazena i Paleja

BELIŠĆE - Povjerenstvo za utvrđivanje stanja imovinsko-pravnih odnosa na području grada Belišća, koje čine predstavnici svih stranaka zastupljenih u Gradskom vijeću, na četvrtoj je sjednici napokon postiglo i konkretne dogovore.

To nam je potvrdio predsjednik Povjerenstva i predsjednik Gradskog vijeća Belišća Dinko Huis.

- Utvrđeno je da Belišće d.d., na temelju Pisma namjere Grada Belišća, predlaže zamjenu nekretnina koje se gruntovno vode u vlasništvu Belišća d.d.: Sportski park Belišće (nogometno igralište s pripadajućim sportskim i rekreativnim objektima, bazen s pripadajućim sportskim i rekreativnim objektima), Amatersko kazalište i Muzej; za pola zgrade Paleja u vlasništvu Grada Belišća i nekretninu Industrijsko dvorište u tvorničkom krugu koja je u izvanknjižnom vlasništvu Kombela d.o.o. Predloženo je stručnim službama Grada da ishode procjene za te nekretnine - potvrđuje Huis.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iste gradske službe trebale bi ishoditi i procjenu za nekretninu Kajak klub koja se gruntovno vodi u vlasništvu Belišća d.d., a za koju postoji obostrani interes za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, posebice na strani Grada zbog projekata vezanih, između ostalog, i uz turističku ponudu.

Jedan od zaključaka sjednice jest i da se predloži stručnim službama Grada da za sljedeću sjednicu Gradskog vijeća pripreme točku dnevnog reda o stjecanju i otuđenju nekretnina u vlasništvo Grada, odnosno da izvide sve zakonske i statutarne mogućnosti otuđenja i stjecanja nekretnina u vlasništvo Grada. Sjednica Vijeća trebala bi se sazvati što prije da se raspravi o prijedlogu Belišća d.d. i donese odluka u skladu sa Statutom Grada.

USKORO RASPRAVA I O NEKRETNINAMA IZVAN TVORNICE

Najavljeno je da će o ostalim nekretninama za koje je Grad zainteresiran, a koje se gruntovno vode u vlasništvu Belišća d.d. i nalaze se izvan tvorničkog kruga, biti riječi na jednoj od sljedećih sjednica.

TEKST: Lidija Aničić (Glas Slavonije)


Izdvojeno

Reci što misliš!