Vijesti / Regija

Baraberi odveslali do Aljmaša

Baraberi odveslali do Aljmaša

Blagdan Velike Gospe tradicionalno se obilježava hodočašćem u neka od brojnih marijanskih svetišta diljem Lijepe naše. Članovi kluba pustolovnih sportova Baraber extreme team iz Belišća ovaj blagdan već tradicionalno obilježavaju organizacijom veslačke regate Belišće-Aljmaš.

Uz članove Kluba, prema Aljmašu su ove godine zaveslali i ostali zainteresirani građani Belišća, tako da je regati ove godine prisustvovalo 42 sudionika. Nimalo lak veslački zadatak od 57 dravskih i 2 dunavska kilometra sudionici su započeli u petak, 15.08. u ranim jutarnjim satima na Dravi ispred belišćanskog Kajak-kluba. Uz nekoliko kraćih stajanja na dravskim sprudovima (Nard, Nehaj) regata je oko podneva stigla na osječku Copacabanu, gdje je organiziran odmor uz ručak i kavu. Uslijedio je nastavak veslanja prema ušću Drave u Dunav, te posljednja dva kilometra valovitim Dunavom do samog Aljmaša. Većini sudionika regate ovo je bila ujedno i konačno odredište hodočašća, te su se kući vratili organiziranim prijevozom, no 15ak najhrabrijih sudionika odlučilo se za povratak kući biciklima. 55 kilometara od Aljmaša do Belišća ovi su biciklisti prevalili za nešto malo više od 2 sata.

Organizacija ovog događaja i ove godine bila je na visokom nivou. Interes za ovakav način hodočašća bio je i veći od broja sudionika, no nažalost zbog ograničenog broja kanua koje Baraberi posjeduju u svojoj floti, nisu uspjeli uključiti sve zainteresirane.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Ni ovaj put nije izostala podrška mnogobrojnih sponzora, od kojih navodimo Grad Belišće i Županiju Osječko-baranjsku. Posebno zahvaljujemo članovima Hrvatske gorske službe spašavanja - stanici Osijek, koji su nas pratili cijelim putem i brinuli se o našoj sigurnosti," kažu Baraberi.

  

 


Izdvojeno

Reci što misliš!