Vijesti / Regija

Započeli radovi na izgradnji nove biciklističke staze koja će povezivati Valpovštinu i Baranju

Započeli radovi na izgradnji nove biciklističke staze koja će povezivati Valpovštinu i Baranju

Jučer su gradonačelnik grada Belišća Dinko Burić, zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković i pročelnica Upravnog odjela za prostorno planiranje i gospodarstvo Ljiljana Žigić obišli su započete radove na izgradnji biciklističke staze duljine 2200 m, uključujući i javnu rasvjetu, na državnoj cesti D517 uz staru Dravu na baranjskoj strani.

Radovi će se izvoditi od mosta na rijeci Dravi do nasipa na lijevoj obali rijeke Drave (spomenika pripadnicima 107. brigade HV-a), a u sklopu projekta BICBC financiranog iz IPA Prekograničnog programa Mađarska – Hrvatska.

Ovaj dio Baranje posljednjih godina postaje sve popularniji među rekreativcima Valpovštine, koji uživaju u netaknutoj prirodi na baranjskoj strani Drave, pa je sukladno tome i na ovoj dionici ceste sve više biciklista i pješaka.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vodeći partner u projektu je Grad Mohač, dok su hrvatski partneri gradovi Beli Manastir i Belišće, Osječko-baranjska županija i Hrvatske vode. Izvođač radova je Gradnja d. o. o. Osijek čiji je direktor Berislav Šmit, s predstavnicima Županije Silvom Wendling i Ilijom Pranjićem i predstavnicima grada Belišća obišao gradilište.

- Rok za izgradnju ove staze je 4 mjeseca i sasvim sam siguran da će radovi biti gotovi i prije utvrđenih rokova, rekao je Šmit.

Ukupna vrijednost radova iznosi 2,349 milijuna kuna.

Gradonačelnik Belišća Dinko Burić iskazao je veliko zadovoljstvo što su radovi započeli i na ovom gradilištu i da će Belišće s okolnim prigradskim naseljima biti bolje povezano te da će završetkom započetih i nekih drugih planiranih projekata Belišće dobiti na većem turističkom značaju. Za ovaj projekt grad Belišće će izvojiti oko 430 tisuća kuna vlasitog udjela.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!