Vijesti / Regija

Belišće postaje veliko gradilište

Belišće postaje veliko gradilište

Realizacija 7 velikih projekata, ukupne vrijednosti 11,4 milijuna kuna, trebala bi početi u drugoj polovici  ove godine, potvrdio je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Belišća gradonačelnik Belišća Dinko Burić. U planu su biciklističke staze, obnova najstarijih kuća...

Riječ je mahom o projektima koji se financiraju sredstvima EU fondova i resornih ministarstava, dok 15%, ili točnije 1.88 milijuna kuna, izdvojit će Grad Belišće.

Osim toga, Grad ima obvezu ispoštovati i rokova gradnje koji uglavnom iznose od devet mjeseci do godinu dana, te sve projekte  prvo isfinancirati, a onda po izvedenim situacijama tražiti da im se u roku od šest mjeseci uloženi novac vrati. Kako bi uspio u tome, Grad Belišće odlučio se zato na kreditno zaduženje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Tri projekta koje Grad Belišće realizira u suradnji s Fondovima EU poput završetka biciklističke staze kroz ulicu Borik i Matije Gupca, biciklističke staze od belišćanskog mosta do spomenika 107. brigade, te obnova dvije najstarije kuće u Pekmez ulici i Muzeja, ukupno su vrijedna 5,9 milijuna kuna i u istom iznosu Grad će se kreditno zadužiti. Četiri projekta koje radimo s resornim ministarstvima poput Poduzetničkog inkubatora, obnove Doma umirovljenika u Belišću, ugradnje lifta u objekt Velike kuće te kompletne rekonstrukcije Doma kulture u Belišću, vrijedni su 5,5 milijuna kuna i za tu namjenu Grad će podići kredit od milijun kuna, s obzirom na to da se neki od njih realiziraju tijekom ove i iduće godine. Dakle, riječ je o ukupnom kreditnom zaduženju od 6,9 milijuna kuna za koje očekujemo povrat sredstava, a kada realizacija projekata bude završena, bit će vrlo lako izračunati da je u ovih sedam projekata Grad Belišće s uloženih samo 1,88 milijuna kuna, dobio natrag projekte ukupne vrijednosti 11,4 milijuna, obrazložio je vijećnicima gradonačelnik Burić.

Zanimljivo je naglasiti da je Grad Belišće nominirao ukupno 19 projekata od kojih je dosada prošlo sedam.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!