Vijesti / Regija

Belišće ne treba bazen, bez kupališta i nagodinu?

Belišće ne treba bazen, bez kupališta i nagodinu?

Nakon gotovo tri desetljeća Belišćani su ispratili prvo ljeto bez bazena, a neizvjesno je hoće li se u njemu kupati i nagodinu.Da podsjetimo, na samom početku ovogodišnje kupališne sezone bazen je zatvoren zbog pucanja korita. Visoke podzemne vode, naime, isprale su određenu količinu pijeska, što je rezultiralo pucanjem po diletaciji i po sredini bazena.

Činjenica je, također, da se  bazen nije temeljito sanirao nekoliko desetljeća, tj. od otvorenja.
Slavko Marjančević, direktor Kombela d.o.o. koji gospodari bazenom u Belišću i koji je neposredno uoči kupališne sezone utrošio približno 400.000 kuna u njegovu pripremu, nije mogao ništa reći o budućnosti bazena, ali je izrazio žaljenje “zbog nepoduzimanja potrebnih koraka za njegovu sanaciju”.
- Bojim da je upravo zbog toga možda već izgubljena i iduća godina - prognozirao je Marjančević.
- Planom razvoja Belišća d.d. predviđeno je daljnje jačanje proizvodnje ambalažnog papira i ambalaže od valovitog kartona, dakle core businessa. S druge strane, djelatnosti iz segmenta non-core businessa postupno će se izdvajati iz tvrtke. Takav plan uklapa se i u strateške postavke novog većinskog vlasnika Belišća d.d., austrijske kompanije Duropack AG. Prema tomu, realno je očekivati da će se u sljedećem razdoblju izdvajati i nekretnine (poput bazena u Belišću), koje su sada u vlasništvu Belišća d.d. Odluku o tome donosi Nadzorni odbor Belišća d.d. Za sada nije definirana dinamika tih promjena, međutim, sigurno je da se odluka o prodaji ili drugim oblicima promjena vlasništva nad nekretninama neće donositi prenagljeno, nego će se tražiti najpovoljnije vrijeme i opcija koja zadovoljava sve zainteresirane subjekte - priopćeno nam je jučer iz Belišća d.d., tvrtke koja je službeni vlasnik belišćanskog bazena.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!