Vijesti / Regija

Besplatni udžbenici i za belišćanske osnovnoškolce

Besplatni udžbenici i za belišćanske osnovnoškolce

Grad Belišće donio je i službenu odluku - svih 876 osnovnoškolaca od 1. do 8. razreda s područja grada i svih prigradskih naselja od nove školske godine dobiva besplatne udžbenike.

Belišće je tako postao treći grad u Hrvatskoj (nakon Zagreba i Osijeka) koji će u stopostotnom iznosu financirati nabavu knjiga za svoje osnovnoškolce, čime pokazuje da s punim pravom nosi naziv «Grad prijetelj djece».

Prijedlog gradonačelnika Dinka Burića na prekjučerašnjoj je sjednici prihvatilo Gradsko vijeće, koje je usvajanjem novog rebalansa proračuna osiguralo i sredstva za realizaciju čitavoga niza investicija u Belišću.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Podjela udžbenika kao i isplata sredstava za njih bit će izvršena u Gradskoj vijećnici grada Belišća prije početka školske godine predvidivo u drugoj polovici kolovoza, a točan termin bit će pravodobno najavljen.

Obveza je roditelja izvršiti narudžbu potrebnih udžbenika (bez nužnog plaćanja akontacija), a obveza je Grada Belišća roditeljima isplatiti sredstva za te udžbenike pri njihovom preuzimanju.

Izvor: STV/Belisce.net

 


Izdvojeno

Reci što misliš!