Vijesti / Regija

Povezivanje Valpovštine i Baranje biciklističkom stazom

Povezivanje Valpovštine i Baranje biciklističkom stazom

Gradonačelnik Belišća, dr. Dinko Burić, potvrdio je kako za dva mjeseca krće projekt gradnje biciklističke staze i javne rasvjete od belišćanskog mosta (Mosta 107. brigade) do tzv. benta, odnosno Spomenika poginulim pripadnicima 107. brigade u Baranji.

- Na našu veliku radost, Grad Belišće prošao je na nominaciji. Za ovaj projekt ukupno nam je odobreno 2,9 milijuna kuna i tim novcem sagradit ćemo biciklističku stazu u dužini oko 2,2 kilometra te uz nju postaviti javnu rasvjetu. Projekt će se realizirat u dvije godine, tako da ćemo ove godine napraviti poslove u vrijednosti 1,7 milijuna kuna, a ostatak će se odraditi nagodinu - najavio je za Glas Slavonije belišćanski gradonačelnik projekt koji će dodatno povezati Slavoniju i Baranju.

Ovaj dio Baranje posljednjih godina postaje sve popularniji među rekreativcima Valpovštine, koji uživaju u netaknutoj prirodi na baranjskoj strani Drave, pa je sukladno tome i na ovoj dionici ceste sve više biciklista i pješaka.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Za ovaj projekt Belišće je dobilo 2,9 milijuna kuna, a realizirat će ga tijekom dvije godine

Neće to biti jedini pravac širenja biciklističke infrastrukture iz Belišća prema susjednim sredinama. U ovoj se godini, naime, nastavlja gradnja biciklističke staze od Borika kroz Ulicu Matije Gupca, odnosno drugi dio projekta “Biciklom kroz kulture od Harkanja do Belišća” - zajednički projekt Grada Belišća s mađarskim gradom Harkanjem, za koji je Grad Belišće dobio 204.000 eura.

SiB.hr/Glas Slavonije


Izdvojeno

Reci što misliš!