Tvrtka Harburg-Freudenberger iz Valpova izvozi proizvode po cijelom svijetu

Tvrtka Harburg-Freudenberger iz Valpova izvozi proizvode po cijelom svijetu

harburg495Pogon tvrtke Harburg-Freudenberger
Tri stroja za proizvodnju jestinog ulja vrijedna oko 150 000 eura ovoga su vikenda otpremljena iz valpovačkog pogona tvrtke Harburg-Freudenberger za Njemačku, realizacijom ovog velikog projekta nastavlja se lijepa priča sa sve boljim rezultatima ove tvrtke koja je svoj pogon odlučila preseliti iz Njemačke u Valpovo.

Iz tvrtke HF najvaljuju kako će se strojevi i dijelovi za proizvodnju jestivog ulja otpremati diljem svijeta. Odluka o početku ovog projekta donesena je u srpnju prošle godine i otada radimo na tome da se kompletna proizvodnja strojeva za ekstrakciju jestivog ulja i njihovih dijelova iz Njemačke preseli u Valpovo. U međuvremenu smo uložili i planiranih 13 milijuna kuna, što u novu halu i njezino kompletno opremanje, što u nove strojeve, a u prve proizvodne aktivnosti krenuli smo u ožujku ove godine, kada smo počeli proizvoditi dijelove za ove strojeve. Halu smo završili u lipnju, nastavili smo preseljenje strojeva iz Hamburga i proizvodnja traje već neko vrijeme. U proteklom razdoblju smo u Valpovo preselili i kompletno skladište gotovih materijala iz Njemačke tako da sada iz Valpova po cijelom svijetu odlaze naši dijelovi za strojeve, a od danas i sami strojevi -kazao je član uprave HF-a Zoran Uranjek za Glas Slavonije.

Plan tvrtke je u početku proizvoditi 25 takovih strojeva godišnje, iako je kapacitet tvrtke i puno veći i najavljuju kako je povećanje proizvodnje realno očekivati u biližoj budućnosti. U HF-u radi ukupno 100-tinjak ljudi. Dodajmo i kako zbog svoje složenosti strojeve treba servisirati svakih tri do šest mjeseci, a kako u valpovačkoj tvrtki proizvode potrebne rezvervne dijelove, već sad izvoze diljem svijeta od Francuske, SAD-a pa sve do Nigerije i Južnoafričke Republike.

Izvor: Glas Slavonije
Foto: SiB.hr
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja