Vijesti iz Belišća

Vijesti iz Belišća

Pirotehničarka iz Belišća: Maja Fekete za RTL otkriva zbog čega se kao žena bavi izrazito zahtjevnim poslom

pirotehnicarka

U razminiranju iznad Šibenika na području Rokica sudjeluje i jedna žena, Maja Fekete iz Belišća. Iako obavlja izrazito težak i zahtjevan posao, ona nije jedina pirotehničarka u Hrvatskoj.

VIDEO
   

U belišćanskoj Pekmez ulici kuhao se pekmez po stoljetnoj recepturi

belisce pekmez

U sklopu manifestacije "Belišćanska zlatna jesen", održana je šesta po redu Pekmezijada u poznatoj Pekmez ulici u Belišću u organizaciji grada i turističke zajednice. U najslađoj ulici u gradu od ranog jutra kuhao se pekmez i to po stoljetnoj recepturi.

VIDEO
   

13-godišnja Belišćanka majstorica stripa

 strip tea

Je li strip umjetnost ili samo pop kultura? Za Teu iz Belišća nema dvojbe - njezini stripovi, ne samo da osvajaju nagrade na natjecanjima, već je hvale i vrhunski umjetnici. Počelo je kao hobi, a danas Teine stripove gledamo u tiskanim izdanjima na kioscima, ali i knjigama za školu.

VIDEO
   

Belišće - grad s najviše pametnih klupa u Hrvatskoj i svijetu

pametna klupa2

Od subote, 4. lipnja 2016. godine, grad Belišće i njegovih osam prigradskih naselja postalo je bogatije za deset pametnih klupa Steora.

   

U Belišću po prvi put obilježen Dan hrvatskih branitelja grada Belišća

dan branitelja belisce

Jučer je u Belišću, po prvi put, obilježen Dan hrvatskih branitelja grada Belišća.

   

Pametne klupe u središtu Belišća

pametna klupa

Prošlog tjedan u Belišće su stigle pametne klupe koje osim punjenja mobitela i brzog interneta, nude mogućnost i bežičnog punjenja, a opremljene su i senzorima za temperaturu te prikazuju informacije o vlažnosti i kvaliteti zraka, ne samo u Belišću, nego i u drugim gradovima.

   

Belišće slavi 132. rođendan

Belišće slavi 132. rođendan

Belišće u sljedeća dva tjedna priprema brojne kulturne, sportske i turističke manifestacije. Razlog je obilježavanje Dana grada, prvoga svibnja, odnosno 132. rođendan Belišća. Na samom početku obilježavanja, vrijedni građani odlučili su prvo urediti svoj grad i okolicu.

   

Djeca iznenadila zrelošću razmišljanja i pokazala da su dorasla sudjelovanju u procesu oblikovanja politika

Radna skupina iz Belisca

Nove ceste, bazene, parkove… više aktivnosti za djecu… da ima više kazališnih predstava i vrtića… da naš grad bude bolji… Svakakve su odgovore, skromne i iskrene, ali istovremeno vrlo zrele, mlade glave Belišća, Svetog Ivana Zeline i Vukovara dale na pitanje „Što ti želiš promijeniti?“ u sklopu istoimenog istraživanja provedenog među djecom, mladima i ostalim građanima krajem siječnja u okviru projekta „Organizacije koje brinu“.

   

Organizacije koje brinu traže mišljenje građana o potrebama djece u Belišću

Građani Belišća tijekom sljedećeg tjedna, od 25. do 29. siječnja, imat će priliku i sami sudjelovati u izradi gradske strategije za djecu. Naime, u okviru projekta „Organizacije koje brinu“ pod sloganom „Što ti želiš promijeniti?“ organizirat će se prikupljanje prijedloga građana za poboljšanje kvalitete života djece, a potom će se rezultati obraditi te predstaviti gradskoj upravi i stručnjacima koji se bave djecom.

   

Otvorenjem klizališta započeo 'Advent u Belišću'

advent-belisce

U subotu 28. studenoga 2015. godine u organizaciji Grada Belišća i Turističke zajednice grada Belišća otvoreno je klizalište i manifestacija “Advent u Belišću”.

   

I u Belišću otvorena Socijalna samoposluga

socijalna samoposluga belisce 2015

Jučer je u Belišću otvorena Socijalna samoposluga u prostoru na Tržnom centru.

   

Novo prometno lice Belišća

belisce-kruzni-tok

Jučer je grad Belišće posjetio predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Jurica Krleža sa suradnicima. Povod radnom obilasku bio je završetak građevinskih radova na rekonstrukciji dijela državne ceste D517 i izgradnje dvaju kružnih tokova u gradu Belišću.

   

CTK Belišće u Zvonu

zvono 27102015 01

Aktivisti Zajednice tehničke kulture Valpovo-Belišće posjetili su 27. listopada 2015. Udrugu djece i mladih s poteškoćama u razvoju „Zvono“ u njihovim prostorijama u Belišću.

   

I Belišće dobiva Socijalnu samoposlugu

socijalna-trgovina-belisce

Grad Belišće još jedan je u nizu gradova u kojem se otvara Socijalna samoposluga u svrhu poboljšanja uvjeta života socijalno ugroženim osobama i obiteljima.

   

Stranica 1 od 6