Vijesti / Regija

Održani Dani vina i turizma u Belom Manastiru

Održani Dani vina i turizma u Belom Manastiru

Osječko-baranjska županija u znaku je petih Dana vina i turizma. Manifestacija je to čiji je osnovni cilj promocija vinske i turističke ponude ovoga dijela Hrvatske.

Nakon Đakova i Našica, na red je ovoga vikenda došao Beli Manastir, gdje je predstavljeno Baranjsko vinogorje te prirodne ljepote Baranje, kao i njezina gastronomska i turistička ponuda.

Belomanstirskim trgom zagospodarili su jučer štandovi proizvođača hrane i pića, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i udruga, proizvođača suvenira i turističkih artikala. Stigli su i lipicanci i svatovske zaprege. Pravo malo bogatstvo Baranje na jednome mjestu, od suhomesnatih proizvoda, crvene paprike i domaćih pekmeza do autohtonih rakija i vrhunskih baranjskih vina.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Kvalitetan proizvod mora naći svoje mjesto na tržištu, a manifestacija Dani vina i turizma, svakako je jedan od načina za postizanje ovoga cilja, kazao je otvarajući manifestaciju župan Vladimir Šišljagić.

Turizam je jedna od glavnih smjernica strategije razvoja Osječko-baranjske županije, a vino nositelj turističke ponude. Priču zaokružuju vinske ceste i projekt Wine tour, od kojeg baranjski vinogradari i vinari puno očekuju.

Turistička promocija i druženje, kao osnovni ciljevi Dana vina i turizma, ispunjeni su i u Belom Manastiru. Uz događanja na trgu, održano je i tradocionalno ocjenjivanje vina. Pristiglo je rekordnih više od 90 uzoraka. Rezultati će biti objavljeni na velikoj završnici manifestacije sljedećega vikenda u osječkoj Tvrđi.

dani vina bm 1

dani vina bm 2

dani vina bm 3

dani vina bm 4

dani vina bm 5

dani vina bm 7

Tekst: STV
Foto: SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!