Vijesti / Regija

Baranjci zapalili Receska

Baranjci zapalili Receska

Oko tisuću sudionika odazvalo se na tradicionalni belomanastirski maskenbal, koji je i ove godine organiziran od strane Grada Belog Manastira, Turističke zajednica Baranje i Centra za kulturu.

bmanastir fasnik495

Jučerašnji je događaj ponovno dokazao kako dječja, a ni mašta njihovih roditelja nema granica. Osim onih uobičajenih, kupovnih maski, veliku su pozornost privlačili ručni radovi. Bilo je, tako, pregršt Indijanaca, kauboja, Sulejmana, Ibrahima i ostalih likova iz serija, nogometaša, svećenika, cvjetića...

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Nemate pojma kako je dobro pod maskom. Nitko ne zna tko sam, a mogu svašta raditi" , rekao je jedan belomanastirski osnovnoškolac za Glas Slavonije. Ovaj maleni osnovnoškolac po "zanimanju" gusar, napominje kako mu je ovo treći ovogodišnji maskenbal, budući da su ga roditelji već vodili na dva.

Svi su svoje predstavljanje imali na bini nastavno-sportske dvorane, gdje ih je usmjeravao službeni spiker, inače "zatvorenik iz Remetinca", a za sve sudionike bio je pripremljen i čaj te svježe krofne. Na kraju maskenbalskog programa, svi skupa su zapalili lutku koju je izradila belomanastirska udruga žena i nazvala je Recesko.

SiB.hr
Foto: wikipedia.org


Izdvojeno

Reci što misliš!