Vijesti / Regija

Dogovorena suradnja grada Belog Manastira, PU OB i udruge 'Karavana za život-bikeri na cesti'

Dogovorena suradnja grada Belog Manastira, PU OB i udruge 'Karavana za život-bikeri na cesti'

Inicijalni sastanak radi koordinacije i daljnje suradnje grada Belog Manastira, Policijske uprave Osječko-baranjske i udruge 'Karavana za život – bikeri na cesti' održan je u utorak 29. siječnja, a s ciljem provođenja niza preventivnih aktivnosti iz područja sigurnosti prometa na cestama i unaprijeđivanja istog.

Sastanku su nazočili gradonačelnik i dogradonačelnik Belog Manastira, Ivan Doboš i Predrag Stojanović, te predstavnik Odsjeka za prevenciju PU OB Ivan Pakšić i predstavnik udruge 'Karavana za život' Božidar Vrselja. Dogovorene su smjernice i strategija provođenja niza preventivnih aktivnosti s posebnim naglaskom na suradnju s odgojno-obrazovnim ustanovama i civilnim udruga na području Belog Manastira.
Ivan Pakšić predstavio je neke od akcija koje se već provode na području cijele Policijske uprave osječko-baranjske kao što su akcije 'Biciklirajmo biciklističkom', 'Zajedno više možemo', 'Umjetnost, ne šaranje', akcija spriječavanja zlouporabe droga pod nazivom 'Legiranje, ne drogiranje' i mnoge druge.

Gradonačelnik Belog Manastira zahvalio se na iskazanom povjerenju, te dao podršku organiziranju bilo koje od spomenutih akcija. "Grad je spreman prihvatiti sve oblike suradnje na ovim projektima i očekujemo razvijanje partnerskog odnosa kako s osječko-baranjskom PU, tako i s udrugom 'Karavana za život'" rekao je Doboš i podsjetio da su se slične preventivne aktivnosti u Gradu već provodile putem gradskog Vijeća za prevenciju i civilnih udruga.

Između ostalog, na sastanku je dogovoreno oslikavanje drugog djela zidane ograde Gradskog stadiona, slikama koje bi upozoravale sudionike u prometu na pojačan oprez i zaštitu biciklista i motociklista, kao i izrada poligona s pokaznim vježbama u što bi se uključili vatrogasci i Crveni križ.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!