Vijesti / Regija

Spomenik u Belom Manastiru gotov do studenoga?

Spomenik u Belom Manastiru gotov do studenoga?

Još nije počela gradnja spomen-obilježja hrvatskim braniteljima i žrtvama Domovinskog rata, a kada će, teško je reći.

Još nije počela gradnja spomen-obilježja hrvatskim braniteljima i žrtvama Domovinskog rata, a kada će, teško je reći. Ne zna to ni belomanastirski dogradonačelnik Živko Jalšovec, inače predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga, koji nije mogao odgovoriti na pitanje HSP-ovog gradskog vijećnika Davora Krušelja vezano uz rok završetka spomen-obilježja.

spomenikbm495

- Braniteljske su udruge nezadovoljne i s pravom se pitaju kada će Beli Manastir konačno dobiti spomenik - istaknuo je Krušelj, inzistirajući da mu se navede točan datum otkrivanja spomen-obilježja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Prvi je natječaj poništen zbog nepotpune dokumentacije, a ni cijena nije bila u skladu s našim očekivanjima - objasnio je Jalšovec, naglašavajući kako je u tijeku postupak koji prethodi raspisivanju novog natječaja za izvoditelja radova spomen-obilježja. Istaknuo je da cjelokupna procedura zahtijeva određeno vrijeme pa mu je teško odgovoriti kada će spomen-obilježje biti završeno.

- Pretpostvaljam da bi to moglo biti za otprilike četiri mjeseca - rekao je, naglasivši da je do kašnjenja došlo zbog objektivnih okolnosti.

Podsjetimo, Beli Manastir jedino je središte baranjskih jedinica lokalne samouprave koje nema braniteljsko spomen-obilježje. Još prije desetak godina bilo je prijedloga za njegovu gradnju, a postojala je čak i maketa, no ptica Feniks "sletjela je" na neko drugo mjesto. Novoosnovana Koordinacija braniteljskih udruga pitanje gradnje pokrenula je prije nešto više od godinu dana, a jedan od spomenutih rokova bio je lipanj. Unatoč tome što je kompletna dokumentacija ishođena, financije su opet učinile svoje. Na natječaj za izradu spomenika javila se samo jedna tvrtka, ali je njezina ponuda očekivani iznos premašila za 200.000 kuna. Inače, planirani iznos za gradnju iznosi oko 800 tisuća kuna.


Tekst: Ivica Getto (Glas Slavonije)


Izdvojeno

Reci što misliš!