Vijesti / Regija

Manje novca sportu, kulturi, vatrogastvu...

Manje novca sportu, kulturi, vatrogastvu...

BELI MANASTIR - Kriza i nadalje čini svoje. Jučerašnjom odlukom Gradskog vijeća "skresan" je iznos proračunskog novca koji se izdvaja za rad udruga i ustanova koje Grad financira.

Osim njih, po deset posto smanjeni su transferi još nekim proračunskim korisnicima u dijelu društvenih djelatnosti pa će manje novca biti izdvajano i za mađarsko i srspko vijeće nacionalne manjine, pa čak i za vatrogasce.

Tako su ”kraći” za novac ostali svi koji koriste više od 10.000 kuna proračunskih sredstava. Prijedlog belomanastirskog gradonačelnika Ivana Doboša izazvao je bujicu negodovanja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Kakvu poruku šaljemo mladima - zapitao se SDSS-ov vijećnik Zdravko Damjanović, prozivajući gradske oce zbog rezanja na pozicijama koje su usko vezane uz aktivnosti mladeži - sportu i kulturi, dok su, primjerice, dotacije ostale iste za rad nekih vinarskih udruga.

Ni SDP-ov vijećnik Šandor Juhas nije ostao ravnodušan.

- Opet se ponavlja ista priča. Za nekoga stalno ima, jer je podoban, za nekoga nema jer je nepodoban, ili šuti - komentirao je, naglašavajući da će biti protiv rebalansa proračuna.

Protiv rebalansa bili su vijećnici SDP-a te Damjanović, ali je prijedlog prošao zahvaljujući vijećnicima HDZ-a i njihovim koalicijskim partnerima. Braneći vlastiti prijedlog, Doboš je istaknuo kako drugog izbora nije bilo.

- Očekivao sam burne reakcije vijećnika, posebice manjinskih. Daj Bože da ostanemo samo na 10-postotnom smanjenju. Postoji mogućnost da do jeseni budu smanjene i plaće djelatnicima gradske uprave - istaknuo je Doboš, izrazivši nadu da do toga neće doći, te da će dotacije korisnicima proračuna biti vraćene na staro. Ukupna ušteda, dodao je, iznosit će približno milijun kuna.

I.Getto (Glas Slavonije)


Izdvojeno

Reci što misliš!