Vijesti / Regija

Ipak će biti otvoreni belomanastirski bazen!

 Ipak će biti otvoreni belomanastirski bazen!

Za razliku od prošle godine, vode u belomanastirskim bazenima, premda je sezona ''pred vratima'', još uvijek nema.

Brojni su upiti kada će, i hoće li uopće, bazeni proraditi, budući da je rekreacijski centar jedini ljetni belomanastirski sadržaj. Sve donedavno, tvrde djelatnici bazena, “ključ u bravi” bio je spreman za zaključavanje vrata, ali je u pomoć uskočio Grad.

- Bazeni su vreća bez dna i to se opet pokazalo - tvrdi voditelj RC Bazeni Dražen Kovač, naglašavajući kako od sezone ne bi bilo ništa da se nije poseglo u gradski proračun. Od proračunskog novca financirana je kompletna obnova postrojenja, osnovnog preduvjeta za puštanje vode u bazene.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Već danas (ponedjeljak, nap.a.) stiže masa za filtre, a ako vrijeme omogući, bazeni će biti spremni do kraja lipnja - kaže Kovač, napominjući da će cijene ulaznica, najvjerojatnije, ostati na dosadašnjim razinama - pet kuna za djecu i 10 za odrasle. A da je u pitanju bio ozbiljan problem, potvrđuje dogradonačelnik Nikola Redžep.

- Otvaranje bazena prvi nam je prioritet. Koncesionar je bio spreman odustati pa smo odlučili financirati obnovu crpki, ventila, filtra i ostatka ''duše'' bazena - priča Redžep, ističući kako je u sve utrošeno više od 300.000 kuna. U pomoć će priskočiti i sudionici javnih radova, koji će se pobrinuti za to da 16 tona filtar-mase završi na predviđenim mjestima. Na upit je li uobičajeno da Grad financira koncesionara, podsjeća kako je Esseker grupa do sada u bazene već uložila približno 2,7 milijuna kuna, što nije mali novac, a služi svim Belomanastircima.

Dakle, kako je počelo, sve je uspješno završeno. Nekoliko dana kašnjenja s početkom sezone malo je u odnosu na činjenicu da je sve donedavno bila otvorena solucija da bazeni ove godine ostanu - suhi.

Tekst: I.Getto (Glas Slavonije)

   


Izdvojeno

Reci što misliš!