Vijesti / Regija

“Ne” alkoholu u parkovima

“Ne” alkoholu u parkovima

Jedini baranjski grad uskoro bi trebao postati prva baranjska jedinica lokalne samouprave u kojoj će biti zabranjeno konzumiranje alkoholnih pića na javnim površinama.

Takva odredba, naime, bit će uvrštena u Odluku o komunalnom redu, a njegovu izmjenu prvo mora "blagosloviti" Gradsko vijeće. Rezultat je to višemjesečnog projekta na nacionalnoj razini, Zajedno više možemo, koji u Osječko-baranjskoj županiji provodi PU osječko-baranjska, čiji su suradnici u Belom Manastiru PP Beli Manastir, Grad i Vijeće za prevenciju.

- Incijativa je pokrenuta u Policijskoj postaji Beli Manastir, a prihvaćena na jednoj od sjednica Vijeća za prevenciju grada Belog Manastira - kaže gradonačelnik Ivan Doboš, ističući da slična odredba već postoji u gradskoj Odluci o komunalnom redu, ali su za njezino provođenje i eventualno sankcioniranje zaduženi bili komunalni redari.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Dopunjem Odlukom, dakako ako je prihvati Gradsko vijeće, u što ne sumnjam, prekršitelje će moći sankcionirati policija - objašnjava, ističući da će se ona odnositi na sve, a ne samo na maloljetnike.

mladi495glas

No, upravo konzumiranje alkohola kod mlađe populacije bilo je povod predlaganju dopune Odluke o komunalnom redu. Doboš ističe da su česte pritužbe građana na vandalsko ponašanje mladeži koje je, u većini slučajeva, prouzročeno upravo prekomjernim konzumiranjem alkohola. Dovoljno je, naime, prošetati užim gradskim središtem nakon vikenda. Boca ima na sve strane, a nije rijetkost da je nakon sličnih pohoda mnoštvo porušenih kanti za otpatke. Bilo je i srušenih ograda, natpisa na pročeljima koji se ne mogu svrstati u kategoriju grafiterskih radova, ali i masovnih tučnjava.

- Ovih dana na sastanak ćemo pozvati i sve belomanstirske ugostitelje, kako bismo zajedničkim snagama spriječili neželjene događaje - podvlači Doboš.

Važno je istaknuti da će se dopunjena Odluka odnositi na javne površine, u koje se ne uvrštavaju ljetni vrtovi ugostiteljskih objekata.


Tekst: Ivica GETTO (Glas Slavonije)



Izdvojeno

Reci što misliš!