Vijesti / Regija

Beli Manastir će tužiti ministre Kalmetu i Čobankovića zbog prevare

Beli Manastir će tužiti ministre Kalmetu i Čobankovića zbog prevare

Odlučio je tako gradonačelnik Belog Manastira Ivan Doboš nakon što se još jednom iz metropole vratio praznih džepova. Doduše, mogao je donijeti nedavno obećana dva milijuna kuna, što je “kap u moru” ukupno potrebnog iznosa, ali se, tvrdi on, istovremeno trebao odreći preostalnih 18 milijuna kuna koliko su prije otprilike dvije godine obećali ministri Božidar Kalmeta i Petar Čobanković.
- Svoje su grijehe htjeli otkupiti za dva milijuna kuna. Nisam pristao. Do sada smo u obnovu trga uložili osam milijuna kuna iz gradskog proračuna, zbog čega nismo mogli ulagati u druge značajne investicije - objašnjava, podsjećajući da postoji sporazum s ministarstvima na čijem su čelu bila dva spomenuta ministara. S jednim od njih, kaže, potpisan je i ugovor, na kojem je paraf ministra Kalmete, no od dokumenta nema ni traga ni glasa. Gradski oci naglašavaju da je iz Grada, jednostavno, otuđen.
- O svemu je obaviješteno i Državno odvjetništvo, ali predmet već mjesecima stoji kod njih - žali se Doboš, odlučan u namjeri da protiv Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, na čelu s ministrom Kalmetom, i Ministarstva regionalnog razvoja, na čijem je čelu Božidar Pankretić, podnese tužbu i sudski dođe do obećanog novca.
- Pri preuzimanju dužnosti dočekala su me dva sporazuma i pet metara duboka rupa u središtu grada. Nije me dočekao ugovor, ali smo vjerovali da transfer novca kasni zbog recesije. No, kada smo vidjeli da se novac slijeva u druga mjesta, a ne u Beli Manastir, mogli smo zaključiti samo jedno - kaže, prenoseći odmah i zaključak prema kojem je isključivi krivac za financijsku dubiozu jedinog baranjskog grada politika na najvišoj državnoj razini, koja Belomanastirce kažnjava zbog izbornih rezultata.
I sve to, nastavlja Doboš, bez obzira na činjenicu što su na gotovo najvišim državnim funkcijama dvoje počasnih građana Belog Manastira. Premijerka Jadranka Kosor i potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks.
Tekst: I.Getto /www.glas-slavonije.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!