Vijesti / Regija

Vratio novac koji je našao na bankomatu

Vratio novac koji je našao na bankomatu

Poštenje još živi. Matija Đurin (60) iz baranjskog mjesta Draž na PBZ-ovom bankomatu u središtu Belog Manastira našao je 1.500 kuna te bez razmišljanja otišao do obližnje poslovnice i predao ih tamošnjim službenicima.




- To je možda nečija mirovina. Ni za trenutak nisam došao u iskušenje. Podigao sam 300 kuna sa svog računa i pronađen novac odnio u banku - priča, objašnjavajući kako novac na pretincu bankomata u prvi mah nije ni primijetio. Tek kada bankomat nije htio prihvatiti njegovu karticu, pogledao je dolje - i imao što vidjeti. Bunt od nekoliko stotica i dvjestotica smiješio se iz bankomata, praktički dovikujući ''uzmi me''.

- Odrastao sam u siromaštvu i znam što to znači nemati za kruh. I danas supruga i ja živimo od moje plaće, koju provlačimo od početka do kraja mjeseca. 1.500 kuna sigurno bi mi pomoglo, ali ne na takav način - objašnjava svoj postupak, svjestan komentara tipa ''ovaj nije normalan''. Matija, inače, radi u Uredu državne uprave kao vozač i mjesečna mu je plaća približno 3.000 kuna. Kada se zbroje sve režije i razni neplanirani troškovi, u eri krize i recesije, nije teško izračunati koliko im (ne) ostaje za normalan život.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Isto bih učinio i da sam na bankomatu pronašao znatno veći ili znatno manji iznos. Ne tražim nikakvu nagradu. Najveća bi mi bila da čovjek koji je zaboravio novac, vjerojatno zbog hladnoće ili tko zna čega, bude sretan kada mu za njega jave. O njegovoj skromnosti dovoljno govori činjenica da je, nakon što je 1.500 kuna predao banci, pohitao na lokalni Radio Baranju i zamolio da vijest ode u eter, bez spominjanja njegovog imena i prezimena.

[span class=doc]POGLEDAJTE: Našao 200 kuna i račun pa ga platio[/span]VLASNIK SE JOŠ NIJE JAVIO

Kako doznajemo, do trenutka pisanja ovog teksta u belomanastirskoj poslovnici PBZ-a nitko nije zatražio izgubljeni novac. Odgovorne osobe zapisnički su konstatirale da je Matija Đurin predao 1.500 kuna pronađenih na bankomatu, a danas bi iz središnjice banke trebala stići informacija tko je na bankomatu prije Đurina obavio posljednju transakciju.



Tekst/foto: Ivica GETTO (Glas Slavonije)


Izdvojeno

Reci što misliš!