Vijesti / Regija

Tribine nogometnog stadiona bit će zabranjeno koristiti

Tribine nogometnog stadiona bit će zabranjeno koristiti

Premda se o belomanastirskom Gradskom stadionu već dosta govorilo, pitanje njegove obnove ponovno je pokrenuto na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća. Kada će početi gradnja novoga - zanimalo je HSP-ovog vijećnika Davora Krušelja.

Ako je mislio da će dobiti konkretan odgovor, prevario se. Novca, naime, nema ni za mnogo sitnije projekte, a pred belomanastirskim gradskim ocima je "vijanje" državnog novca za završetak obnove trga i gradnju prijeko potrebnog novog dječjeg vrtića.

 - Stadion je evidentno u lošem stanju. Sreća u nesreći je što utakmice mjesnog nogometnog kluba prati malo ljudi pa tribine ne trpe veći pritisak - ističe gradonačelnik Ivan Doboš, a umjesto odgovora na pitanje, podsjetio je na već gotov projekt i raspisani natječaj koji ga je dočekao prilikom preuzimanja gradonačelničke fotelje u lipnju 2009. godine. Uoči preuzimanja funkcije čak su i otvorene kuverte tvrtki ponuditelja, ali od svega ipak nije bilo ništa.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Doboš je, podsjetimo, isticao tada kako ne smije ulaziti u novu investiciju kada je na trgu ogromna rupa, mislivši na započetu rekonstrukciju gradskog središta. Natječaj je, jednostavno, poništen, a vrijeme će pokazati kada će tadašnji planovi biti realizirani. Ne samo da se u skorašnje vrijeme to neće dogoditi nego će vrlo brzo biti zabranjeno korištenje tribina.

- Najvjerojatnije ćemo na ulaz na tribine postaviti vrpce i zabraniti njihovo korištenje - rekao je Doboš.

Više od pola stoljeća staro zadnje, u sklopu kojeg se pisala povijest belomanastirskog sporta, tako će još neko vrijeme odolijevati zubu vremena, a brojni nogometaši i članovi Uprave će sa strepnjom pratiti razvoj situacije, u nadi da tribine (ispod kojih se nalaze svlačionice i klupske prostorije) od starosti neće same popustiti i srušiti se kao kula od karata.
[blockquote]Investicija od 9 milijuna kuna

U ranijim izjavama (bivši) belomanastirski gradski čelnici tvrdili su da će stadion biti građen u dvije faze. Prva je trebala obuhvatiti gradnju zapadne tribine sa svim potrebnim sadržajima u njezinoj unutrašnjosti. Sukladno projektnoj dokumentaciji, prostirala bi se na 1.100 četvornih metara, a predviđena dužina joj je 90 metara. U planu je bila i gradnja 1.800 sjedećih mjesta, od čega približno trećina ispod krova. Prvi od 12 redova smješteni su na 2,2 metra od zemlje, a planirani broj svlačionica zadovoljavao bi najstrože kriterije Hrvatskog nogometnog saveza. Prve procjene kazivale su da je investicija "teška" približno 9 milijuna kuna.[/blockquote]

bmstadion495

SPORT | Novi nogometni početak u Belom Manastiru


TEKST: Ivica Getto (Glas Slavonije)
FOTO: panoramio.com


Izdvojeno

Reci što misliš!