Vijesti / Regija

Beli Manastir: Proračun za 2012. manji za 17 milijuna kuna

Beli Manastir: Proračun za 2012. manji za 17 milijuna kuna

U odnosu prema prijašnjim godinama, proračun Belog Manastira za iduću je godinu znatno manji i iznosi približno 37,5 milijuna kuna, što je za gotovo 17 milijuna kuna manje od (prvobitnog) ovogodišnjeg. No u njega nisu uvrštene kapitalne državne potpore, što se činilo prijašnjih godina, a zbog čega su gradski oci dobili “packe” od revizora.

- Kapitalne potpore smo obazrivije planirali, pa smo, primjerice, za izgradnju novog dječjeg vrtića predvidjeli samo novu poziciju, na koju ćemo rebalansom lako dodati novac iz državnog proračuna - objašnjava gradonačelnik Ivan Doboš, dodajući da se to odnosi i na spomenik braniteljima i ostale investicije.

Ipak, dodaje, i u tako restriktivnom proračunu našlo se mjesta za izgradnju mrtvačnice, obnovu Ulice Petefi Šandora i nekih u prigradskim naseljima, kao i za javnu rasvjetu u Šumarini. Ističe da su investicije za iduću godinu, vezane uz Beli Manastir, i u planu Hrvatskih voda.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Predsjednik Gradskog vijeća, dr. Davorin Bubalović, proračun naziva očekivanim i izražava zadovoljstvo što je izglasan jednoglasno. Na primjedbe o proračunu bez vizije odgovara kako treba završiti ono što je započeto, a tek tada planirati nove investicije. I Doboš i Bubalović od državne vlasti očekuju konačno uvrštavanje jedinog baranjskog grada na vrh isplatnog reda.

[blockquote]Ne ponovilo se...
Svoje je mjesto u vijećnici jučer zauzeo i zaštitar. Kako je istaknuo predsjednik Gradskog vijeća, dr. Davorin Bubalović, angažiran je zajedničkim dogovorom kako bi sjednica bila legitimna, odnosno kako se ne bi ponovila svečana sjednica Gradskog vijeća kada su se Marin Pahar i Damir Mikić “obratili” počasnom Belomanastircu i potpredsjedniku Sabora Vladimiru Šeksu[/blockquote]

Ivica Getto (Glas Slavonije)

 


Izdvojeno

Reci što misliš!