Vijesti / Regija

Udruga Sveti Martin razvija vinski turizam

Udruga Sveti Martin razvija vinski turizam

Premda su jedna od najmlađih belomanastirskih udruga, koja će ovih dana obilježiti treći rođendan, iza vinara, voćara i vinogradara okupljenih u Udrugu Sveti Martin sve su respektabilniji rezultati.

Uspjeli su izgraditi i urediti već 5 kilometara vinskih cesta na području Belog Manastira i prigradskih naselja, a hvale se i s prvim smještajnim kapacitetima. Ruku pod ruku, vino i turizam, na području Osječko-baranjske županije grabe krupnim koracima naprijed. Udruga vinara i vinogaradara Sveti Martin okuplja 40-tak članova.

U protekle su dvije godine, uz pomoć Županije, obnovili i uredili nekoliko kilometara vineske ceste Sveti Martin, a dobili su i prvih deset kreveta. Uključujući i prigradska naselja na području Belog Manastira ukupno je 12 kilometara vinskih cesta. Plan je rekonstruirati po 3 kilometra godišnje i u budućnosti spojiti sve ceste u jednu. Ova belomanastirska već je 11-ta proglašena turističko-vinska cesta na području Osječko-baranjske županije, koja za cilj ima razvoj vinogradarstva, vinarstva i kontinentalnog turizma na ovome području.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tekst: STV

 


Izdvojeno

Reci što misliš!