Vijesti / Regija

Plati dug - pola ti se oprašta

Plati dug - pola ti se oprašta

Još jedna hvale vrijedna ideja proizišla je iz Baranjskog vodovoda. Odlučili su belomanastirski "vodari" pomoći određenom broju svojih korisnika izići iz poteškoća omogućujući im otpis dijela duga.

Naime, sve potrošače koji imaju dugovanje prema Baranjskom vodovodu za vodopskrbu i pokrenuta im je ovrha ili su opomenuti, obaviješteni o isključenju, primili platni nalog odnosno telefonski poziv, pozivaju na sklapanje ugovora kojim će im 50 posto duga biti oprošteno u slučaju da preostali dio plate do kraja siječnja iduće godine.

- Program smo nazvali "Blagdanska nagodba", a pokrenuli smo ga vođeni motivima uspješnog poslovanja i nastavka izgrađivanja razvoja dobrih odnosa s potrošačima - kaže direktor tvrtke Damir Paulić, naglašavajući kako se program odnosi na fizičke osobe kojima će, ipak, biti postavljeni određeni uvjeti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Za sklapanje ovakvog ugovora uvjet je da ne postoji dug po drugim osnovama, primjerice za izradu priključka. Ugovor će biti sklopljen tek ako se takav dug podmiri - objašnjava, naglašavajući kako se nakon realizacije ugovora potrošaču stanje duga odmah svodi na nulu, s tim da se uvjetno otpisani iznos bilježi u posebnu evidenciju za slučaj nepoštovanja ugovora, jer će jedna od njegovih stavki biti redovito podmirenje obveza u idućih 12 mjeseci.

- Za slučaj nepridržavanja ugovora o nagodbi, potrošač će ponovno biti zadužen uvjetno otpisanim dugom - naglašava Paulić. Inače, Baranjski vodovod već ima preliminarne pokazatelje o uspješnom poslovanju za tekuću godinu, koju će završiti s oko 500 tisuća kuna dobiti, kao i osiguranu zaposlenost za 2012. godinu.

Upravo na temelju takvih rezultata donijeli su odluku da pomognu potrošačima pri prebrođivanju problematičnih dugovanja (bez represivnih mjera) te im pruže priliku postati solventnima i odgovornima prema obvezama, što će, pak, biti dodatno nagrađeno kroz redoviti program Cassa Sconto Bodovi koji, podsjetimo, omogućuje popust redovitim platišama.
[blockquote]DUG FIZIČKIH OSOBA PRIBLIŽNO 645.000 KN

U ovom trenutku Baranjski vodovod potražuje nešto više od milijun kuna. Od ukupnog duga, na fizičke osobe otpada 645.000 kuna, od čega je 268 dužnika s dugom do 300 kuna, 406 dužnika duguje između 300 i 1.000 kuna, dok je 205 dužnika "zaboravilo" platiti iznose više od 1.000 kuna. Na Belomanastirce otpada 50 posto spomenutog duga, a ostatak na stanovnike Kneževih Vinograda i Karanca. Pravne osobe duguju im 440.000 kuna. Unatoč tome, Paulić je sklon tvrdnji da njegova tvrtka (u usporedbi sa sličnima) ne pripada kategoriji onih s katastrofalnim stanjem duga, a potraživanja objašnjava posebnim okolnostima područja pod njihovom ingerencijom. Nakon uspješne financijske stabilizacije poslovanja, najavljuje modernizaciju poslovanja i nova ulaganja kako bi spremno dočekali ulazak u EU.[/blockquote]


TEKST: Ivica GETTO (Glas Slavonije)


Izdvojeno

Reci što misliš!