Vijesti / Regija

Garcos u Beli Manastir dovodi Tifon ili Petrol

Garcos u Beli Manastir dovodi Tifon ili  Petrol

Nedavno je, naime, na 4.000 četvornih metara, kod nekadašnje Baranjske tekstilne industrije (Osječka ulica), počela gradnja crpke “Garcos” za 1,6 milijuna eura.
- Zemljište smo kupili prije dvije godine, a dokumentaciju smo konačno kompletirali. Prva etapa je gradnja benzinske crpke s plinskom postajom, trgovinom i caffe-barom, a sve će raditi od 0 do 24 sata. U drugoj etapi gradnje bit će napravljena i samouslužna autopraonica, najavljuje Marijan Garac, vlasnik tvrtke investitora.
Tvrdi kako će svojevrsnim kružnom tokom (i prometnom signalizacijom) biti regulirano skretanje za vozače koji državnom cestom D7 prometuju iz smjera Osijeka prema granici s Mađarskom, što još uvijek nije riješeno sa skretanjem prema Ininoj benzinskoj crpki, smještenoj samo stotinjak metara dalje od buduće Garcosove. Iako je “konkurencija” blizu, Garac tvrdi da se rada ne boji, a i msili da je gradu potreban još jedan moderan servis.
Doduše, nastavlja, Beli Manastir je među rijetkim gradovima koji u GUP-u ima jasno zacrtane lokacije za gradnju benzinskih crpki, a upravo njegova lokacija jedna je od njih. Do sada su radili s Tifonom i Petrolom, pa postoji mogućnost da u ovaj posao krenu s nekima od njih ili sami. U jedinom baranjskom gradu za sada su dvije Inine crpke i privatna crpka (plin) u vlasništvu tvrtke Lepus.

I.Getto, www.glas-slavonije.hr

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!