Vijesti / Regija

Belomanastirski ekshibicionist ponovno šeta gradom

Belomanastirski ekshibicionist ponovno šeta gradom

Premda je proljetos belomanastirski ekshibicionist nestao s gradskih ulica i bio smješten u prikladnu ustanovu, nakon tri mjeseca vratio se kući, u Preradovićevu ulicu - i nastavio po starom.

Gradskim ulicama hoda “odjeven” u steznik (ili elastični zavoj) koji sliči mini suknji i gornji dio trenirke, kopa po kantama za otpad te svojom pojavom, svjesno ili ne, iritira slučajne prolaznike, među kojima najviše majke s djecom. Svi oni su “ničim izazvani” prisiljeni gledati intimne dijelove njegova tijela.

- Sramota. Zašto nitko ništa ne poduzima. Svi od njega dižu ruke, a djeca doživljavaju fras. On zna što radi, i sve redom maltretira - tvrdi jedan od ogorčenih gostiju obližnjeg kafića, s čije se terase pruža ”odličan” pogled na šetalište, pa tako i na ekshibicionista koji njime prolazi svako jutro.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Podsjetimo, Glas Slavonije je o ovom slučaju pisao u ožujku, kada se skupina Belomanastiraca požalila da mjesecima živi u strahu od ekshibicionista.

- Maltretira prolaznike i neprimjereno se ponaša. Osobno sam s njim imao bliski kontakt - tvrdio je tada Jure Erslan iz Šećerane, kojega je put, pri odlasku u kupnju osnovnih životnih namirnica, svakodnevno vodio pokraj njegove kuće, koju već mjesecima zaobilazi u širokom luku.

Onda, a i sada, susjedi su tvrdili kako ispušta neartikulirane zvuke te često trči za djecom koja prolaze tik uz njegovu ogradu. Još tada sve je prijavljeno policiji i Centru za socijalnu skrb, ali se dugo ništa nije događalo, jer je, sukladno zakonom reguliranim ovlastima, svatko sa sebe skidao odgovornost.

Tako su u Centru za socijalnu skrb tvrdili da nemaju ovlasti prisilno ga odvesti na liječenje dok ne bude lišen poslovne sposobnosti, što može učiniti samo sud na osnovi liječničkog nalaza. I policija je znala za sva događanja, ali se i ona pozivala na vještačenje s ciljem lišavanja sposobnosti.

Činjenica je, doduše, da je ekshibicionist neko vrijeme bio hospitaliziran, ali je, očito, cijela stvar opet negdje zapela. Sada se gradskim ulicama ponovno šeta polugol, ljudi negoduju, a nitko ništa ne poduzima.

 

Ivica Getto (Glas Slavonije)

 


Izdvojeno

Reci što misliš!