Vijesti / Regija

Iz odlagališta u park - baranjski vatrogasci uređuju zapuštene površine

Iz odlagališta u park - baranjski vatrogasci uređuju zapuštene površine

Dobrovoljno vatrogasno društvo Beli Manastir uz pomoć Baranjske razvojne agencije Grada Belog Manastira krenulo je 15. listopada s provedbom projekta „Iz odlagališta u park!“ kojeg financira INA-Industrija nafte d.d. kroz svoj natječaj „Zeleni pojas“.



Gotovo 30 tisuća kuna vrijedan projekt urediti će nelegalno odlagalište u ulici Stjepana Stjepanova u Belom Manastiru u zelenu površinu. Radi se o katastarskoj čestici 1676 u vlasništvu Grada Belog Manastira koja je već duži niz godina problematično područje na kojemu građani nelegalno odlažu mješoviti komunalni otpad i otpad s gradilišta.

- Više puta smo mi dobrovoljni vatrogasci čistili ovo područje i shvatili smo kako jedino njegovim uređenjem ono više neće biti mjesto za odlaganje otpada. Željeli smo tu površinu ozeleniti i na njoj napraviti park., kazao je o projektu zapovjednik DVD-a Beli Manastir Josip Molnar.

Kroz projekt je već odrađen prvi sastanak sa suradnikom – Baranjskom razvojnom agencijom Grada Belog Manastira koja je ujedno i pripremila ovaj projekt na natječaj za dobivanje bespovratnih sredstava, a prvi radovi rovokopačem kreću ovaj tjedan.

Vatrogasci planiraju radne akcije sadnje trave i drveća tijekom kojih žele uključiti i svoje članove te sugrađane, a nadaju se završiti sve planirane radove prije 11. studenoga kada Grad Beli Manastir slavi svoj dan, kako bi prigodno svome gradu poklonili park.

Podsjećamo, radi se o projektu koji je odabran sa još 16 projekata za financiranje na natječaju na koji je pristiglo stotinjak prijava.

   


Izdvojeno

Reci što misliš!